(închide)

Maestrul Gheorghe Zamfir, la Festivalul „RomânIA Autentică” de la Hobița

 

Festivalului ”RomânIA Autentică” va avea loc și anul acesta la Hobița și are ca scop  susținerea și promovarea meșteșugarilor români dar și a tradițiilor și culturii românești.

Va fi celebrată IA, element înscris de România în patrimoniului cultural imaterial al UNESCO, ca expresie vie a comunităților locale. Festivalul va avea loc în perioada 22-23 iunie; se va încheia duminică seara cu un recital extraordinar susținut de maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Metropolitană București.

„Proiectul România Autentică se năștea în 2016 la inițiativa doamnei Cristina Chiriac cu sprijinul primarului comunei Peștișani, Cosmin Pigui. S-a născut din dragoste de neam, patrie, artă și frumos. Prin acest festival dezvoltăm și readucem în lumina prezentului cultura, arta și valorile tradiționale românești prin crearea de punți de legătură între trecut și viitor, între generații, între sectorul public și sectorul privat, între dimensiunea națională și dimensiunea europeană”, au transmis organizatorii.

Organizatori-Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, Flori de Ie, Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Biblioteca Județeană ”Christian Tell”.
Parteneri-Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Tg Jiu, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani.

Pe 22 și 23 iunie vă așteptăm la HOBIȚA, în Peștișani-comuna lui Brâncuși, județul Gorj!

Vizualizări: 455

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste