(închide)

Festivalul Internațional de Cultură și Tradiții  „Lira Tracă și Taraful Lui Orfeu”, la Polovragi

 

În luna august, în comuna Polovragi va avea loc Festivalul Internațional de Cultură și Tradiții  „Lira Tracă și Taraful Lui Orfeu”! 
Organizatorii spun că speră ca acest festival să devină un eveniment anual de renume internațional, promovând muzica populară veche și muzica tradițională cântată la cobză.

De asemenea, se urmărește PROMOVAREA COMUNEI POLOVRAGI la nivel internațional     
Artiști renumiți precum Tudor Gheorghe, Stela Botez și Bogdan Simion vor aduce la viață acest instrument de patrimoniu-cobza.

„Această diversitate de talente promite să ofere publicului o experiență unică și memorabilă.Pe parcursul festivalului, vizitatorii vor avea ocazia să participe la diverse activități, inclusiv ateliere de dansuri populare, meșteșuguri, artizanat și lecții despre istoria cobzei. De asemenea, participanții vor putea degusta produse tradiționale. Festivalul este mai mult decât un eveniment cultural; este o oportunitate de a revitaliza turismul și de a susține economia locală.  Prin organizarea acestui festival, dorim să aducem împreună iubitorii de muzică tradițională, artiști și meșteșugari într-un cadru natural deosebit. Acest eveniment este realizat la propunerea Asociației Europene pentru Promovarea Turismului și Tradițiilor Tracia Land și cu sprijinul Consiliului județean Gorj, Primăriei Polovragi, al Ministerului Culturii și în colaborare cu Școala populară de arte "Constantin Brâncuși”, a spus primarul  Gheorghe Epure.

Veți putea participa la ateliere de dansuri populare, meșteșuguri, artizanat și istoria cobzei; Degustări de Produse Tradiționale; etc.

Vizualizări: 601

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste