(închide)

Alin Lupuleț, elev al Liceului Mătăsari: „Iubesc muzica populară și tradițiile românești!”

 

Marian Alin Mădălin Lupuleț este un adolescent pasionat de muzică și este apreciat pentru talentul și ambiția sa atât de profesorii săi, cât și de cei care îl ascultă cântând. Alin este originar din comuna Dragotești, are 16 ani și este elev în clasa a-X-a la Liceul Tehnologic Mătăsari. Marile sale pasiuni sunt muzica și dansurile populare, la care excelează. 

 

Crescut într-o familie de oameni muncitori și serioși care mereu l-au încurajat să își urmeze visurile, Alin Lupuleț, 16 ani, a ales muzica încă din copilărie. De mai bine de nouă ani face parte din Ansamblul comunei Dragotești și de la vârsta de 9 ani a început să ia cursuri de canto. Cu trecerea anilor a descoperit și instrumentele muzicale: cântă la nai și cimpoi. „Iubesc muzica populară și tradițiile românești! De la vârsta de 9 ani am făcut trei ani de canto la Școală Populară Târgu-Jiu cu doamna Maria Loga, iar de nouă ani fac parte din Ansamblul de dansuri și fluierasi "Doina Jilțului" al comunei Dragotești, îndrumat de domnii profesori Mihail și Petre Păsărescu, alături de care am obținut numeroase premii. De asemenea, am participat în mai multe țări la diferite spectacole cu Ansamblul: Germania, Franța și Spania, urmând să mai participăm și anul acesta la alte spectacole”, a mai spus Alin Lupuleț. 

 

De patru ani de zile, Alin este elevul profesorului dr. Ștefan Popescu și al fiului sau Ciprian Popescu. Cu cei doi maeștri ai naiului învață să cânte la unul dintre cele mai versatile și apreciate instrumente. „Cel mai frumos instrument este naiul! Alături de domnul profesor Ștefan Popescu am fost la cel mai mare și frumos spectacol de cimpoaie din Cehia. Studiez naiul și la secția externă din comuna Dragotești, alături de doamna profesoara Daria Olaru. Le sunt recunoscător și profesorilor mei de la Liceul Mătăsari și domnului director Vasile Iliescu pentru tot. Mereu mă sprijină!”, a mai spus Alin Lupuleț. De-a lungul anilor, adolescentul a obținut numeroase premii la spectacole și concursuri folclorice. La Festivalul concurs „Nicolae Vlad” Dragotești a obținut premiul al III-a la secțiunea Soliști instrumentiști, a mai obținut mențiuni și diplome de participare la alte festivaluri din județul Gorj etc.

Are rezultate bune și la școală

 

De-a lungul anilor de studiu, Alin Lupuleț a participat la multe activități școlare alături de doamna profesor de muzică, Katalina Pauliș și de domnul profesor de istorie Claudiu Purdescu. În cadrul activităților, Alin i-a încântat pe toți cu talentul său. Nu se descurcă bine doar la muzică, ci are rezultate școlare promițătoare la mai multe materii. Își dorește să învețe cât mai bine. 

De asemenea, adolescentul a concurat la olimpiada de religie pe județ unde a obținut mențiune cu nota 8, 30. Este mereu sprijinit de profesorii săi. În ceea ce privește religia, l-a încurajat doamna profesoara Marilena Oae, care îl va susține și anul acesta școlar. „Și anul acesta voi participa la olimpiada de religie sperând să obțin un rezultat și mai bun. În plan școlar îmi doresc să asimilez cât mai multe cunoștințe. (…) Despre familia mea va pot spune că am cei mai buni părinți care mă susțin în tot ce fac și sunt mândri de mine. Ei îmi dau aripi, mă ajută, sunt totul pentru mine!”, a spus Alin Lupuleț pentru Pagina Olteniei. 

Galerie foto






Vizualizări: 852

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste