(închide)

Vlad Mihuț, talentatul elev din Motru, pasionat de desen. Profesor: „Este ambițios, talentat și dornic de perfecționare! Desenele lui vorbesc de la sine despre asta”

 

Vlad Mihuț este elev în clasa a XI-a D la Liceul Tehnologic Motru și este pasionat de desen. Profesorii săi îl apreciază, deoarece este un elev silitor; de asemenea, diriginta sa spune despre Vlad că prin desen, artă la care este foarte talentat, a dezvoltat abilități de comunicare a emoțiilor. Dornic de perfecționare, Vlad Mihuț spune că petrece ore în șir desenând în stilul „manga”, citind și visând la viitor. „În viitor, vreau să desenez și să fiu un creator al propiei mele lumi pe care vreau să o arăt tuturor!”, a afirmat talentatul elev din Motru. 

 

Fiecare copil este  unic și extraordinar în felul său. Este și cazul lui Vlad Mihuț, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Motru. Adolescentul este pasionat de desen și își dorește să își perfecționeze stilul. Se bucură de sprijinul familiei și al profesorilor și la Liceul unde sdtudiază a organizat o expoziție a lucrărilor sale din ultima vreme, expoziție care s-a bucurat de succes. „Pasiunea mea este desenul, desenatul în orice stilm dar mai precis în stilul grafic sau chiar color. Timpul meu liber mi-l petrec cel mai mult citind manga-uri sau cărți de istorie și literatură și desenând. Cel mai mult citesc manga-uri, diverse tematici, de la real până la ireal, dacă aș putea să mă exprim așa. De asemenea,  am citit mai mult carți din perioada marilor clasici, nu am citit atât de mult, trebuie să recunosc. Îmi plac Mihail Sadoveanu și Panait Istrati, dar și autori mai puțin  cunoscuți. Îmi plac mult și cărțile de istorie; acestea fiind unele din cărțile pe care le-am luat de la tatăl meu”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, talentatul elev Vlad Mihuț din municipiul Motru.

Ce înseamnă stilul Manga?

 

Manga, stilul de desen preferat de Vlad, a fost creat de japonezi și este iubit peste tot în lume. Lumea Manga se adresează atât copiilor, cât și adulților. Termenul de manga îi este atribuit artistului japonez Hokusai (1760-1849), celebru pentru gravurile sale ukiyo-e cu muntele Fuji și valurile din Kanagawa — un fapt mai puțin cunoscut, dar care ne arată posibilitatea ca benzile desenate să fie o continuare firească a formelor de artă secvențială (imagine + text într-o înșiruire de scene) specifice Japoniei. La 1900, se lansează suplimentul de ziar Jiji Manga, fiind prima apariție a termenului manga într-un titlu oficial.

„Dacă ar fi să aleg un artist pe care îl apreciez ar fi Hirohiko Araki, un artist al stilului manga. Am și un personaj care mie îmi place, tot din manga, "good night pun pun" de Inio Asano, fiind și prima manga pe care am citit-o și favorita mea, datorită realismului său în viața de zi cu zi și a poveștii complexe care te forțează să o înțelegi ca s-o citești (nu o recomand pentru orice vârstă). Legat de ceea ce îmi doresc eu pentru viitor, este destul de simplu, vreau să fac ceea ce îmi place și mă face fericit, ceea ce mă face să mă simt doar bine, vreau să desenez și să fiu un creator al propiei mele lumi pe care vreau să o arăt în viitor tuturor. Datorită tuturor oamenilor pe care îi apreciez, le sunt recunoscător că m-au inspirit și că mă sprijină!”, a mai spus elevul Vlad Mihuț.

Diriginta sa, profesor Niculina Chițulescu: „Exprimă, prin desen, emoții care atlfel ar fi greu de exprimat”

 

 

 

Profesorul Niculina Chițulescu, diriginta elevului, spune despre acesta că este un elev conștiincios și preocupat de activitățile școlare: „Pasiunea sa este desenul, indubitabil! Și are foarte mult talent! Petrece ore în șir desenând, fiind dornic de perfecționare. Este ambițios, talentat și își dorește să se facă cunoscut prin desenele sale. Deși vorbește puțin, căci așa îi este firea, desenele lui Vlad vorbesc de la sine. Abilitățile sale de desen au evoluat. Prin desen, Vlad exprimă emoții care altfel ar fi greu de comunicat. Desenul l-a ajutat să își dezvolte un vocabular emoțional mai bogat, precum și abilități de comunicare. Consider că desenul, arta aceasta pe care el o stăpânește foarte bine, este o activitate importantă în dezvoltarea copiilor care reușesc, astfel, să exploreze lumea din jurul lor, să o cucerească!”.

Concurs de desen

Vlad a participat la concursul „Ce poți face cu o carte” din cadrul competiției Lecturiada. Nevoia de întrebare”. Lucrarea sa a fost apreciată de profesori, care l-au încurajat. „Despre concursul la care am participat "Ce poți face cu o carte", pot să spun că m-am înscris datorită profesoarei mele de limba și literature română, care a insistat să încerc măcar. Au fost mai multe desene decât mă așteptam și mai bune decât ale mele, am participat, dar din păcate am pierdut”, a mai spus Vlad Mihuț.

 

Galerie foto





Vizualizări: 504

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste