(închide)

Expoziție de fotografie din China, la Târgu-Jiu! Zeci de imagini surprinzătoare alcătuiesc ”Noul Drum al Mătăsii”

 

Reprezentanții Muzeului Județean Gorj pregătesc o nouă surpriză iubitorilor de frumos! Astfel pe 9 august de la ora 14.00, va avea loc vernisajul expoziției ”Noul Drum al Mătăsii” (”Belt and Road”), organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la București și Asociația de Prietenie ChinaRo din Pitești. Expoziția temporară ”Noul Drum al Mătăsii” va putea fi vizitată în perioada 9 august – 9 septembrie 2018 la Muzeul Județean Gorj - secția de Istorie-Arheologie din Târgu Jiu.

La vernisaj va lua parte și Zhao Li, Consilierul Cultural al Ambasadei Republicii Populare Chineze la București, dar și mai mulți reprezentanți ai agenției de presă China Nouă – Xinhua. Expoziția ”Noul Drum al Mătăsii” cuprinde peste 60 de fotografii surprinzătoare. Artiștii fotografi au aurprins cele mai importante momente ale proiectului gigantic pe care guvernul Republicii Populare Chineze l-a lansat în anul 2013. Chinezii își doresc să recreeze vechiul Drum al Mătăsii care lega China de Europa în antichitate. Fotografiile expoziției au teme diverse, precum: comerț, turism, infrastructură, economie, cultură, tradiții, obiceiuri, etc.

„Noul Drum al Mătăsii (Belt and Road Initiative/ Silk Road Initiative) își propune crearea unei platforme de cooperare (economică, comercială, energetică, culturală, etc.) care va lega China de Europa, Africa, Asia și Oceania, în care vor fi investite peste 113 miliarde de euro. Inițiat de președintele chinez Xi Jinping, acest proiect ambițios presupune crearea unei rețele rutiere vaste (the belt) și a unei rețele martime largi (the road), care, potrivit estimărilor, vor acoperi două treimi din populația lumii. Până la sfârșitul anului 2017, au fost semnate 69 de acorduri de cooperare în cadrul Noului Drum al Mătăsii pentru proiecte de infrastructură rutieră, feroviară, maritimă. Pentru România, Noul Drum al Mătăsii reprezintă o șansă deosebită de investiții în diferite sectoare ale economiei, dar și de consolidare a relațiilor româno-chineze”, a transmis Alina Tița de la mUzeul Județean Gorj.

          În trecut, au mai fost organizate la Târgu-Jiu expozițiile ”China 2017”, ”Festivalul Primăverii – Anul Nou Chinezesc”, ”Monede Chinezești – O istorie de 3.000 de ani” și ”Frumusețile Chinei”.

Vizualizări: 383

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste