(închide)

Excursie gratuită pentru zeci de elevi din Rovinari! Organizator, profesorul de religie, omul care aduce bucurie prin învățare!

 

Profesorul de religie Adrian Popescu de la Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari a pregătit o experiență extraordinară pentru elevii săi, oferindu-le o excursie gratuită la mormântul lui Avram Iancu și la monumentul martirilor anti-comuniști din Aiud. În plus, copiii vor vizita mânăstirile Lainici, Prislop și Râmeț, având ocazia să se conecteze cu istoria și spiritualitatea locurilor. Dar surprizele nu se opresc aici! 

Anul 2024 marchează 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, erou național care a avut un rol important în Revoluția de la 1848 din Transilvania. Având în vedere acest fapt, profesorul Adrian Popescu s-a gândit că un dar extraordinar pentru elevii săi ar fi o excursie tematică, o activitate didactică și culturală: o excursie la mormântul lui Avram Iancu, la Țebea, dar și la monumentul martirilor anti comuniști de la Aiud ar oferi elevilor oportunitatea de a experimenta istoria și valorile naționale într-un mod concret și memorabil. „Vizitând aceste locuri sacre, elevii vor înțelege importanța cinstirii eroilor și martirilor neamului românesc,conectându-se emoțional la sacrificiile făcute de înaintașii lor pentru libertatea și demnitatea poporului român”, a spus profesorul de religie, cunoscut pentru eforturile sale de a recompensa elevii merituoși.      

Pentru că este vacanță, Adrian Popescu s-a gândit și la distracție, așa că elevii vor petrece câteva ore și la Aqua Land Deva, dar vor vizita și cetatea Deva cu telecabina. În felul în care a gândit-o, această excursie nu este doar o simplă călătorie, ci o modalitate prin care profesorul de religie își arată dorința de a oferi copiilor bucurii sufletești și educație valoroasă. Anual, copiii beneficiază de surprize și recompense din partea profesorului lor, inclusiv excursii gratuite și tabere. Acesta își dorește să creeze un "anturaj" al elitelor, apropiindu-i pe copiii buni și oferindu-le modele demne de urmat într-o societate în care valorile creștine sunt tot mai marginalizate. 

„Această excursie nu este doar o călătorie fizică, ci o călătorie a inimii și a minții. Elevii vor rămâne cu amintiri frumoase și lecții prețioase despre istorie, spiritualitate și solidaritate. Această excursie este mai mult decât o simplă călătorie - este o lecție vie despre compasiune, învățare și apreciere pentru frumusețea lumii din jurul nostru. Această experiență contribuie la formarea unei perspective mai profunde asupra istoriei românești și a importanței cunoașterii ei în contextul actual. Această excursie ar avea un impact profund asupra formării lor ca cetățeni implicați și conștienți de împortanța cunoașterii istoriei și a respectului față de cei care s-au sacrificat pentru valorile în care credem!”, a declarat profesorul Adrian Popescu. 

Excursie de două zile

Potrivit acestuia, excursia face parte dintr-un proiect care a cuprins trei activități: elevii au vizionat două filme documentare despre viața lui Avram Iancu și unul despre suferința martirilor români în temnițele comuniste; apoi au susținut un test de cultură generală despre viața lui Avram Iancu, ultima etapă a proiectului fiind excursia. 

Excursia este de două zile, 15 și 16 iulie 2024,  cu cazare și masă la Mânăstirea Crișan. Costul este gratuit pentru copil, banii necesari bunei organizări a excursiei fiind obținuți de profesor din sponsorizări prin intermediul Asociației "Glasul Sufletului" din Rovinari. 

„M-a impresionat foarte mult că o fostă elevă de acum mai bine de zece ani, un om cu totul deosebit, m-a contactat și mi-a spus că vrea să doneze și ea o sumă de bani pentru excursie. Îi mulțumesc din suflet doamnei Manea Irina, fosta mea elevă care atunci se numea Diaconescu Irina. A mai sponsorizat activitatea mea și un prieten de-al meu din copilărie, Pop Florin, căruia îi mulțumesc! Banii vor fi cheltuiți pe transport, mese și alte surprize oferite copiilor în această excursie. Dacă rămân bani, îi vom folosi de Crăciun, când vom merge la azile și orfelinate, dar și pe la mânăstirile din Gorj ca să colindăm”, a mai spus profesorul de religie Adrian Popescu.

 

Profesorul de religie reușește să transmită nu doar cunoștințe, ci și iubire pentru tradiție și respect pentru valorile autentice. Este un exemplu demn de urmat pentru toți cei care cred în puterea educației autentice și a formării unei generații responsabile și empatice.

Galerie foto



Vizualizări: 2,917

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste