(închide)

Sportivii din Motru pe podiumul naţional, la lupte!

 

În cursul săptămânii trecute s-a desfășurat  la Medgidia Campionatul Național de Lupte 2019 destinat juniorilor mici, fete și băieți (vârsta 9-11 ani și 12-13 ani), (Lupte Libere, Lupte Greco-romane, Lupte Feminine). Competiția s-a desfășurat sub egida Federației Române de Lupte și a strâns peste 1200 de luptători din țară.  Sportivii de la Motru s-au întos acasă cu patru titluri de campion național la fete, cu două titluri de vicecampion național la băieți, o medalie de bronz, un loc patru, precum și cu locul al doilea pe echipe, la băieți.

Toate aceste rezultate remarcabile au făcut să tresară de mândrie inimile motrenilor, cu toate că niciun sportiv din echipa lui Ionuț Pușcașu nu este legitimat la Motru, fiecare copil participând în concursuri din partea CS Dumbrava Câlnic, CSA Steaua București ori CSS Petroșani.  Echipa de lupte Wrestling Pks are în componența sa pe următorii sportivi: Gurgu Ioan(8), Beregoi Silviu(6), Ilieș Eduard (7), Pușcașu Raisa(7), David (7), Manțog Simina(8), Mantog Claudia (9 ani, campioană națională – 44 kg), Gogan Dragoș (10), Iacobescu Bianca (11 ani, campioană națională - 34 kg), Pușcașu Simona (11 ani, campioană națională - 37 kg), Dragotă Robert (11), Rasoveanu Alessio(11), Făget Andreas(11), Gurgu Ecaterina (11), Rovența Șerban(12), Gângu Adelina(11), Mormodol Mădălin(12 ani, vicecampion național - 32 kg), Gogan Felix (12 ani, locul 3 la categ 35 kg), Pasc Daniel (13 ani, vicecampion național - 38 kg), Gheorghiu Adrian (13 ani, locul 4), Manțog Florentina (13 ani, campioană națională - 52 kg), Beregoi Iuliana (14), Iacobescu Sorin(14), Roncea Eric(15), Pleșu Sara (8).

Se poate spune că micuții sportivi de la Motru aduc faimă acestui oraș cu sacrificii enorme, prin ambiția și munca unui antrenor dedicat și cu sprijinul necondiționat al părinților și al unor oameni cu suflet mare din alte localități învecinate orașului. Copiii au venit acasă, la Motru, fericiți și cu inima plină de satisfacție, fără a  aștepta ca cineva  să le ofere vreo recompensă așa cum s-ar cuveni unor campioni. A face performanţă nu e uşor, trebuie bani pentru deplasările în ţară, la concursuri, despre echipamente ori suplimente nutritive, ce să mai vorbim. Sacrificiile sunt mari, dar şi rezultatele muncii sunt cele scontate. Viitorul secţiei de lupte de la Motru este asigurat de copii talentaţi.Trebuie felicitaţi, sprijiniţi, dar mai ales încurajaţi. Ei nu ţin cont că multe dintre bucuriile copilăriei trec și își folosesc puținul timp liber pentru a practica cu multă pasiune şi seriozitate un sport care să le aducă faimă şi medalii, lor în primul rând şi apoi oraşului de unde vin.

Într-una din serile acestui sfârşit de octombrie am mers la Căminul Cultural de la Lupoaia, acolo unde este sala de antrenament a Echipei de Lupte Wrestling Pks coordonată de către Ionuț Pușcașu, el însuși campion național, vicecampion mondial și vicecampion european la lupte. Am reușit să-i cunosc pe fiecare în parte, să văd cum decurge o şedinţă de antrenament, le-am citit bucuria cu care se dedică unui sport dur, i-am lăsat să-mi povestească despre diplomele şi medaliile obţinute, dar şi despre problemele cu care se confruntă.

În frunte cu antrenorul a fost prezentă întreaga echipă, de la cel mai mic, până la cel mai mare. Iar părinții, la fel cum o fac și la competiții, au urmărit cu  emoție de pe margine.

I-am ascultat cu mare atenţie, dar mai ales cu uimire, căci fiecare copil are o poveste a lui. Mi-au împărtăşit cum se pregătesc pentru concursuri, am ghicit strălucirea din ochii fiecăruia când își amintea despre orele grele de antrenament, despre diverse competiții, dar mai ales despre rezultatele obținute. Mi-au vorbit despre efortul familiei de a-i susţine, dar și despre rezultatele şcolare, majoritatea fiind elevi în școlile motrene, iar copiii vin la sala de antrenament din afara orașului de la vârste fragede, fără a neglija orele de curs. E destul de greu, mai ales că deseori antrenamentul se termină târziu în noapte, antrenorul fiind nevoit a desfășura exercițiile după orele sale de serviciu, locul de muncă fiind în Tg Jiu. Atunci când nu poate ajunge la sală, este înlocuit de Nederu Lucian, fost sportiv valoros al Motrului, multiplu campion național și campion balcanic.

,,Dar nimic durabil nu se clădește fără sacrificii. Luptele sunt sportul celor puternici fizic și mental, o disciplină temerară pe care o pot practica cei capabili de o enormă pasiune, o disciplină de fier, trudă nedrămuită şi nenumărate sacrificii. Ușa noastră este deschisă fiecărui  copil din Motru, cu vârsta între 7 și 11 ani, care dorește sa înceapă a practica un sport frumos și disciplinat. Oricine poată să ni se alăture echipei, nu doar pentru a face performanță, ci și pentru disciplină, pentru o viață sănătoasă, pentru a învăța metode de auto-apărare sau a socializa cu alți copii, pentru a învăța respectul pentru persoanele din jur și nu în ultimul rând pentru a face mișcare.” – Ionuț Pușcașu

Felicitări dragi copii, Motru se mândreşte cu voi!

Bravo tuturor, vouă, părinților dar şi antrenorilor! Felicitări celor care se află în spatele faptelor minunate de sprijin pentru echipă. Bravo vouă, oameni minunați care sunteți mereu lângă copii și le oferiți ajutor, fără a face din asta act de bravadă.

Galerie foto




Vizualizări: 2,304

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste