(închide)

Olimpic târgujian, absolvent al Universității Oxford din Marea Britanie

 

Tânărul Vlad Țîr, originar din municipiul Târgu Jiu, a absolvit Universitatea Oxford, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din lume. Este fiul medicului Daniela Țîr de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și  a absolvit cursurile Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, fiind  premiat la mai multe olimpiade de matematică, fizică și informatică. Încă din clasa a IX-a, Vlad se califica la mai multe olimpiade națioanle obținând premii importante de fiecare dată la matematică, fizică și informatică. 

Și-a dorit să studieze în străinătate și a aplicat la una dintre cele mai importante universități din lume-Universitatea Oxford din Marea Britanie. ”Procesul de admitere a început în toamna anului 2019 și am aplicat atunci pe o platformă online. (...)  am susținut un examen de matematică și fizică la București, apoi, o treime dintre aplicanți, am fost chemați la universitate pentru a susține trei interviuri. La o luna distanță, au ajuns și rezultatele. (...) sistemul de educație este la un alt nivel acolo, mai ales pentru că profesorii de acolo sunt recunoscuți la nivel mondial”, spunea Vlad Țîr. Tânărul a primit sute de mesaje de felicitare în mediul online și nu numai.

Vlad Țîr a povestit cum a reușit să ajungă să studieze la Oxford jurnaliștilor de la  cotidianul GorjOnline-articolul AICI

Vizualizări: 1,921

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste