(închide)

Mihai Bratu, la olimpiada internațională de Lingvistică din Bulgaria

 

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a transmis felicitări olimpicului Mihai Bratu, un astfel de elev de excepție. Anul acesta Mihai va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Lingvistică, alături de alți trei liceeni din țară. Competiția va avea loc la Bansko, în Bulgaria și se va desfășura în perioada 23-29 iulie.

Mihai Bratu este absolvent al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din municipiul Târgu-Jiu, profilul matematică-informatică. Mihai-Alexandru Bratu a încheiat fiecare an de liceu cu media generală zece, medie obținută și la Examenul de bacalaureat.

Olimpicul a obținut în fiecare an premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Lingvistică ,,Solomon Marcus”. La etapa națională, a obținut, de asemenea, locul III în clasa a X-a, locul II în clasa a XI-a, mențiune în acest an. A repetat performanța de a se califica în lotul lărgit, apoi restrâns al României pentru Olimpiada Internațională de Lingvistică.

A câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, clasându-se pe locul 11 la nivel mondial. Liceanul din Târgu Jiu a fost cel mai tânăr component din echipa României, alături de care a obținut și o Mențiune Specială la Olimpiada Internațională la proba pe echipe.

Premiile obținute la lingvistică sunt impresionante:

 • MEDALIE DE AUR la OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE LINGVISTICĂ

• MEDALIE DE BRONZ la THE THIRD ASIA PACIFIC LINGUISTICS OLYMPIAD.

 

Ca o încoronare a tuturor acestor performanțe, anul acesta Mihai va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Lingvistică, alături de alți trei liceeni din țară. Competiția va avea loc la Bansko, în Bulgaria și se va desfășura în perioada 23-29 iulie.

Vizualizări: 422

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste