(închide)

Liderul de la Termo Turceni, supărat că zeci de angajați au intrat în greva foamei

 

Sindicalistul de la Termocentrala Turceni, Eugen Iovan, s-a supărat pe colegii de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) care protestează de marți dimineață în fața sediului CE Oltenia.

Cei de la SMEO sunt nemulțumiți deoarece conducerea nu vrea să majoreze salariile de la 1 decembrie și să creeze un fond de premiere din economia la fondul de salarii. Circa 40 de persoane se află în greva foamei. SMEO este afiliat la Federația Univers, ca și Sindicatul Energia Turceni, condus de Iovan, liderul considerând că Gabriel Căldărușe, liderul SMEO, ar fi trebuit să îl consulte înainte. Drept urmare, el se gândește să părăsească Federația Univers împreună cu cei 1000 de membri.

“Mă deranjează că în Federația Univers nu mai e un punct de vedere comun. Îmi dă de gândit să prefer în altă federație din cele 4 reprezentative la nivel CEO, ca să pot să susțin membrii de sindicat”, a spus Iovan.

Eugen Iovan și sindicatul său au făcut parte din Federația Națională Mine Energie (FNME), dar în mandatul directorului Laurențiu Ciurel acesta s-a mutat la Federația Univers. Aceasta era federația care susținea demersurile conducerii CEO. Acum, se pare că FNME s-a transformat în federația directorului CEO Sorin Boza. Judecând după acțiunile liderilor, în funcție de directorul companiei sindicatele au fost în două tabere- una cu directorul, alta împotriva lui, iar unii lideri se mută dintr-o parte într-alta după interes.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste