(închide)

Gorjeanca Ștefana Surdilă confecționează păpuși deosebite din material textil! Copiii le adoră

 

Ștefana Surdilă, o gorjeancă din comuna Drăguțești, și-a transformat pasiunea într-o afacere și reușește să aducă bucurie celor mici. De zece ani, Ștefana creează păpuși din diverse țesături, pe care mai apoi le vinde, în cea mai mare parte, românilor de peste hotare. Ștefana a moștenit talentul din familie, iar această pasiune o are încă din copilărie. Pe Ștefana și păpușile ei le găsiți AICI

Ștefana Surdilă a realizat prima păpușă, în Italia, pentru fetița ei, iar în scurt timp a reușit să facă și cursuri pentru doamnele care doreau să învețe cum se coase și cum se pictează o astfel de păpușă. Lucrată manual, din diverse țesături, papușa catifelată și magică este un cadou perfect. Hăinuțele păpușii sunt fabricate din bumbac, lână, mătase.

Păpușile textile sunt adevărate opere de artă, sunt create cu multă pricepere și pasiune de Ștefana, gorjeanca originară din comuna Drăguțești. Sunt jucării speciale care aduc bucurie celor mici, dar și celor mari!  Cea mai mică este tip breloc, iar cea mai mare pe care artista a realizat-o a avut un metru. Păpușile pot fi spălate, sunt sigure pentru copii. Tehnicile pe care le folosește sunt destul de complicate, își creează singură tiparele și modelele păpușilor. Este autodicată și foarte pasionată de ceea ce face. 

„Eram în Italia și am vrut să fac ceva pentru copilul meu și am început să creez aceste păpuși! Este o pasiune, mi-e foarte drag să le lucrez! Parte din păpuși le vând online. Materialele le iau din România și din Italia, la noi nu se găsesc toate materialele de care am nevoie. (...) Cel mai mult am muncit patru zile la o păpușă care avea un metru înălțime. Reacțiile clienților sunt pozitive. Toată lumea spune că sunt superbe păpușile mele. Sunt apreciate. Am comenzi și pentru sărbătorile de iarnă, clienților le plac. Nu am reușit în cei zece ani să învăț pe altcineva să facă aceste păpuși, așa cum le fac eu. Este nevoie de forță pentru modelaj, mă mai ajută fiica mea, este elevă. Mă ajută la pictură. Nu este ușor să faci o păpușă. Trebuie să ai răbdare. Am făcut cursuri în Italia”, a spus Ștefana Surdilă. 

Artista vinde păpușile on line și le puteți găsi pe Facebook. „Cei care doriți să faceți comenzi pentru Crăciun, vă aștept să îmi scrieți pe WhatsApp. Nu așteptați ultimul moment,cel mai probabil din luna octombrie nu voi mai putea lua nici o comanda pentru că voi avea agenda plină”, a transmis artista - pagina sa de facebook https://www.facebook.com/fioricuori18

Un material video interesant despre și cu Ștefana Surdilă puteți urmări AICI  

și AICI

Galerie foto






Vizualizări: 446

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste