(închide)

Ferma Struților din Stejaru-Mehedinți, afacerea de familie care a cucerit vizitatorii: „Este un loc de poveste și de povestit!”

 

În satul Stejaru al comunei Corcova din județul Mehedinți, Mădălin Ghimiș, un tânăr de 26 de ani, a decis să pornească o afacere de familie. A muncit ani de zile în afara țării și și-a dorit să investească într-o afacere care să aibă viitor. A ales, după multe căutări, struții și a pornit la drum cu nouă exemplare, dublându-le numărul în mai puțin de un an de zile. Deși este la început de drum, Ferma Struților Stejaru este des vizitată de elevi din județul Mehedinți, care  învață aici foarte multe lucruri interesante.

 

Ferma Struților Stejaru a devenit cunoscută și apreciată datorită proprietarului său, un tânăr de 26 de ani, muncitor și ambițios. Mădălin Ghimiș a muncit ani de zile în străinătate și a dorit ca atunci când revine acasă, la Corcova-Mehedinți să investească într-o afacere care să aibă viitor. A căutat și a plănuit câțiva ani și când s-a decis a revenit acasă definitiv și a a achiziționat nouă struți. Așa a luat naștere „Ferma Struților Stejaru”, Stejaru fiind satul în care locuiește tânărul antreprenor. „Firma a fost înființată acum un an de zile, însă ideea proiectului vine de mai bine de cinci ani, dar nu am avut resursele și nici informațiile necesare pentru a porni această afacere. În tot acest timp m-am documentat, am vizitat toate fermele mari din România și am cules câte o informație prețioasă de la fiecare crescător de struți. La început am pornit cu nouă exemplare mature, cu vârste de peste 2 ani, iar mai apoi am mai adăugat încă nouă exemplare. În prezent avem șase familii mature reproducătoare cu vârste de peste 4 ani din care au rezultat, în jumătate din sezonul acesta, 150 pui pe care i-am vândut în urma comenzilor primite”, a spus, pentru Pagina Olteniei, antreprenorul Mădălin Ghimiș din județul Mehedinți.

Vând ouă, pui și pene de struț. Toate de calitate excepțională!

Mădălin Ghimiș a investit banii săi, câștigați prin multă muncă și nu a accesat fonduri europene sau guvernamentale. Investiția nu a fost de neglijat, dar spune că a meritat. După o îndelungă documentare, Mădălin Ghimiș s-a apucat de amenajarea fermei sale, a țarcurilor, a locului în care a depozitat incubatorul profesional etc. A muncit mult și indiferent de greutăți, nu a renunțat la ceea ce visa. „Așa cum spuneam, ideea a pornit de acum cinci ani când încă eram plecat în străinătate și munceam acolo. Îmi doream foarte mult să mă întorc în România, dar nu știam ce aș putea face pentru a obține și profit. Căutând pe Google idei de afaceri profitabile în România, am dat peste această idee care era locul 1 în Afaceri Profitabile. Mi a plăcut mult ideea și m-am documentat foarte mult, am învățat ca să fiu pregătit. În prezent, avem 18  exemplare, mai exact șase familii de struți, un incubator profesional Vittoria cu o capacitate de 300 ouă de struț. În prezent vindem doar ouă proaspete de struț, pui de struți de peste 30 zile. De asemenea avem la vânzare coji de ouă pentru pictură, pene pentru décor”, a adăugat Mădălin Ghimiș.

Ferma, deschisă vizitatorilor

Bucuros că a reușit în acest domeniu, antreprenorul a dorit să împartășească experiența sa și altor persoane. Gândindu-se cum să facă acest lucru, a decis să permită accesul în Ferma Struților Stejaru atât elevilor, în grupuri organizate, cât și oricui ar dori să învețe despre creșterea struților. „Ferma noastră este deschisă pentru a primi vizitatori. Avem foarte multe vizite, avem proiecte educative în care sunt implicate școlile din Mehedinți. Suntem deschiși să primim grupuri de vizitatori cu care să împărtășim toate informațiile despre creșterea, incubația, hrana puilor și tot ce ține de îngrijirea fermei. Este o bucurie pentru noi să primim vizitatori!”, a declarat antreprenorul.  Grupuri numeroase de elevi au vizitat anul acesta Ferma Struților Stejaru și au plecat încântați de timpul petrecut cu mult rost aici! „Ferma de Struți din Stejaru este un adevărat colț de rai, amplasată într-un peisaj de poveste care îți taie respirația. Încă de la sosire, ești întâmpinat de gazde extrem de primitoare, care fac tot posibilul să te simți ca acasă. Atmosfera este una caldă și prietenoasă, iar ferma oferă o gamă variată de activități care îți vor face șederea memorabilă”, a transmis Elena I. „Este un loc de poveste și de povestit! Gazdele sunt super primitoare și se vede că muncesc mult. S-au purtat minunat cu elevii! Vom reveni”, a spus un alt cadru didactic.„Un loc minunat și liniștit, cea mai mare ferma de struți din Mehedinți, iar produsele de acolo raport-calitate-pret au fost extraordinare ! Recomand cu încredere vizitarea fermei”, a transmis unul dintre profesorii care au vizitat ferma alături de elevi.

Alte informații despre Ferma Struților Stejaru găsiți pe pagina lor de Facebook-link AICI

Galerie foto





Vizualizări: 971

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste