(închide)

Concert extraordinar în Parcul Coloanei fără Sfârșit! ”Cântece care ne-au însoțit istoria – Grigore Leșe și lăutarii din Gorj”

 

A fost lansat proiectul ”Asociația Culturală Viorel Gârbaciu”, un vis care a devenit realitate, după cum spune Iani Gârbaciu, fiul regretatului om de cultură. Marți, la sediul Prefecturii Gorj, a avut loc evenimentul de lansare și prezentarea programului manifestărilor ce vor avea loc în data de 1 iulie 2018 şi care sunt organizate în memoria lui Viorel Gârbaciu. Astfel, duminică, la ora 19.00, la Teatrul ”Elvira Godeanu”, va fi  lansată revista ”Curtea cu prieteni”, apoi va fi vernisată expoziției de desen ”Viorel – 70 de gânduri”. Începând cu ora 20.30, târgujienii sunt așteptați in parcul Coloanei fără Sfârșit, acolo unde va avea loc un concert susținut de Grigore Leșe și lăutarii din Gorj, in memoria omului de cultură, Viorel Gârbaciu: ”Cântece care ne-au însoțit istoria – Grigore Leșe și lăutarii din Gorj”.

Omul de cultură Viorel Gârbaciu va fi comemorat duminică, 1 iulie, atunci când ar fi împlinit vârsta de 70 de ani. Fiul său, iani Gârbaciu, a pregătit o serie de evenimente extraordinare: va fi lansat primul număr al revistei „Curtea cu Prieteni”- „Viorel - 70 de gânduri”. În această revistă au scris 70 de prieteni ai omului de cultură, personalități care l-au cunoscut îndeaproape pe Viorel Gârbaciu, care l-au iubit și care îmărtășesc cititorilor gândurile lor despre un om cum rar trăiesc. Evenimentul va avea loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, de la ora 19:00. De asemenea, va fi vernisată şi o expoziţie de desene care se va intitula tot „Viorel - 70 de gânduri”, cu lucrări semnate de artiştii Dorina Cioplea-Văduva, Ştefan Strâmtu şi Aurelian Iulius Şuţă (ŞAI). Evenimentele vor fi urmate de un recital de poezie susţinut de actorii Tetarului Dramatic elvira Godeanu acompaniați de pianistul Florin Berculescu. 

Marele eveniment al serii de duminică are loc de la ora 20:30, în Parcul Coloanei fără Sfârşit din municipiul Târgu Jiu. Un concert extraordinar susţinut de Grigore Leşe, cunoscut interpret de muzică tradiţională, eveniment unic în Gorj. Pe scena amplasată de autoritățile din municipiul Târgu-Jiu, vor urca, alături de Grigore Leșe, Taraful de la Pârâu de Pripor, Taraful de la Tismana şi Taraful de la Brădiceni. Spectacolul este dedicat lui Viorel Gârbaciu. O asociaţie culturală închinată lui Viorel Gârbaciu se va înfiinţa la iniţiativa fiului său. 

„Duminică, 1 iulie, tatăl meu ar fi împlinit vârsta de 70 de ani. De aici a plecat și ideea de a organiza un eveniment în memoria lui. Nu aș vrea să fiu trist, pentru că sunt sigur că tatălui meu nu i-ar fi plăcut să ne vadă triști. Ne-am adunat astăzi pentru a lansa ideea Asociația culturală Viorel Gârbaciu. Tot ce s-a întâmplat în ultimul timp nu mi-a dat posibilitatea de întocmi toate formele legale pentru ca Asociația Culturală „Viorel Gârbaciu“ să existe. M-am gândit la o asociație culturală care să poarte numele tatălui meu pentru a duce cumva proiectele lui mai departe”, a spus Iani Gârbaciu.

Galerie foto




Vizualizări: 4,824

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste