(închide)

Dansatorii Ansamblului „Poarta Olteniei” și Camil Atanase au cucerit juriul Festivalului „Cununa Sânzienelor”!

 

Cu o zi înaintea marii sărbători a Sânzienelor, la Găești-Târgoviște a avut loc cea de a – IV a editie a Festivalului Concurs Internațional de dans ,,Cununa Sânzienelor”, organizat de Asociația Ansamblurilor Folclorice ,,Cununa Sânzienelor” în parteneriat cu Primaria orașului Găești, Casa de cultura ,,Dumitru Stanciu” și Clubul Copiilor Găești.

Înainte de concurs, a avut loc, la fel ca în fiecare an, o paradă a portului popular la care au participat toți concurenții. La concurs s-au înscris concurenți din județele: Argeș, Olt, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Dâmbovița și din municipiul Bucuresti. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni – dans popular și dans modern. Trofeul acestui important festival a fost câștigat de Ansamblul Folcloric „Poarta Olteniei” din județul Olt, din care face parte și îndrăgitul interpret Camil Atanase din Craiova. De asemenea, talentații dansatori ai Ansamblului „Poarta Olteniei” au câștigat marele premiu la toate secțiunile la care au participat, fiind foarte apreciați de jurați. „Împreună cu Ansamblul Folcloric Poarta Olteniei, al cărui solist sunt, am participat la Găești la Festivalul Cununa Sânzienelor, unde am câștigat marele premiu la toate secțiunile, precum și trofeul festivalului. Printre soliștii ansamblului sunt: Elissa Popovici, Andreea Dinu, Mălina Conopan și eu. Ansamblul este coordonat de către domnul coregraf Marian Stanescu și are în componenta peste 40 de dansatori, cu preponderenta din județul Olt, eu fiind singurul din județul Dolj. Rezultatele deosebite pe care le am obținut împreună cu Ansamblul ne-au permis susținerea pe tot parcursul verii 2018 a unor evenimente folclorice în stațiunea Costinești, având cazare și masa asigurate din resursele proprii ansamblului, condus de către președintele Titel Ciobanu. Sunt mândru ca sunt solist al Ansamblului Folcloric Poarta Olteniei!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, solistul și dansatorul Camil Atanse.
Povestea lui Camil o puteți afla aici:https://www.paginaolteniei.ro/articol/camil-atanase-copilul-fenomen-al-muzicii-populare-_1402.html

Galerie foto




Vizualizări: 1,923

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste