(închide)

Peste 9.000 de elevi din Dolj participă la simulările examenelor naționale

 

Nu mai puțin de 9.094 de elevi din județul Dolj sunt așteptați să participe, în perioada 20-22 ianuarie, la simulările județene ale Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a (4948 elevi) și ale Examenului Național de Bacalaureat pentru elevii din anii terminali (4146 elevi). 

Calendarul este următorul:

Simularea Județeană a Evaluării  Naționale:

20 ianuarie 2025  – proba scrisă – Limba și literatura română

21 ianuarie 2025  – proba scrisă –  Matematică

Simularea Județeană a examenului național de Bacalaureat:

20 ianuarie 2025  – proba scrisă  E(a) –   Limba și literatura română

21 ianuarie 2025  – proba scrisă E(c) – Proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)

22 ianuarie 2025 – proba scrisă E(d) – Proba la alegere a profilului și specializării

Simularea județeană a Evaluării Naționale se desfășoară în 150 unități de învățământ – centre de examen care școlarizează elevi de clasa a VIII-a. Probele din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale vor începe la ora 9:00. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore, începând din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare din broșura cu subiecte.

Simularea județeană a examenului național de bacalaureat se desfășoară în 42 unități de învățământ – centre de examen care școlarizează elevi din clasele terminale (clasa a XII-a și a XIII-a, seral și FR). Probele scrise vor începe la ora 9:00. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore.

Desfășurarea simulărilor județene se desfășoară sub supraveghere audio – video.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 31 ianuarie 2025. Acestea nu vor fi publice. Sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanțelor şcolare. Notele obţinute la simulările județene nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului/părintelui, notele obţinute la simulările județene pot fi trecute în catalog.

„Simularea județeană a examenelor naționale are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile examenului, cu regulile de organizare și desfășurare, cu atmosfera specifică examenului, cu respectarea timpului alocat și cu redactarea subiectului pe foi standard sau tip broșură. De asemenea, prin organizarea simulărilor județene se urmărește îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevii din învățământul preuniversitar doljean la finalul studiilor gimnaziale și liceale, dar și conștientizarea acestora asupra importanței unei pregătiri temeinice și a alegerii unui traseu educațional de succes”, arată ISJDolj, într-un comunicat de presă.

 

 

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste