(închide)

Zeci de gorjeni din Crușeț, beneficiari ai proiectului ABC Gorj „Grija noastră-Sănătatea ta!”

 

Asociația Bolnavilor de Cancer (ABC) Gorj, în cadrul proiectului "Grija noastră - Sănătatea Ta!" -cofinanțat din fondurile bugetului județean Gorj 2024., a organizat o primă acțiune la Crușet. Astfel,  35 de consultații pneumologice (spirometrie + pulsoximetrie) au fost realizate de către Dr Irina Sarbu, Medic Specialist Pneumolog, și As. Med. Claudiu Văluțanu de la Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" Runcu, Gorj. Au fost oferite recomandări pentru continuarea investigațiilor și s-a prescris tratament celor care aveau nevoie.
 De asemenea, s-au făcut programări pentru ecografii sân și recoltare de analize de laborator (sânge).
La acțiune au participat și Dr Iuliana Orvas, medic primar oncolog de la Spitalul Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.
„Mulțumim tuturor celor care au sprijinit această acțiune: Dr. Irina Sîrbu, As. Med. Claudiu Văluțanu, Dr. Iuliana Orvas, Domnului Primar Teodor Godeanu, Doamnelor Asistente Medicale din Primărie, Simona Dinu și Andreea Călugărescu. Datorită implicării dumnealor, am putut oferi cetățenilor din Crușet acces la servicii medicale de calitate, in scopul prevenirii bolilor oncologice si a depistarii precoce”, a transmis Rozalia Lorincz, președinta ABC Gorj.

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste