Medic nou la SJU Târgu-Jiu! Specialitatea sa, la mare căutare printre pacienți
Un nou medic specialist s-a alăturat echipei medicale a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Este vorba despre doctorul Florin Codău, medic specialist în Psihiatrie Pediatrică, care va desfășura activitate de luni până vineri, în Cabinetul de Neuro-Psihiatrie Infantilă din cadrul Ambulatoriului Integrat.
Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, generația 2013-2018, domnul doctor Codău a urmat rezidențiatul în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. DR. Alexandru Obregia” București, fiind un medic dedicat complet pacienților săi, oferind o atenție deosebită fiecărui caz în parte. O perioadă a activat și în mediul privat, în municipiul Craiova.
Abordarea sa empatică și abilitățile sale îl ajută să ofere cele mai bune soluții de tratament, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Experiența acumulată și profesionalismul său îl recomandă ca un medic de încredere.
„Sunt bucuros să încep activitatea în Cabinetul de Neuropsihiatrie Infantilă. Sunt medic specialist în Psihiatrie Pediatrică și mi-am făcut pregătirea în București, alături de cei mai buni profeșioniști din acest domeniu care m-au ghidat cu grijă pentru viața de medic specialist. Consider că sunt un om corect, perseverent, care se adaptează cu ușurință schimbărilor și îmi doresc să ajut copiii și familiile care trec prin momente grele”, a afirmat medicul Florin Codău.
În ultimii ani au crescut considerabil cazurile de copii cu autism, fie că este virtual, infantil sau Asperger. Potrivit medicului, se observă o creștere a cazurilor de tulburări și deficiențe mintale, tulburări de comportament, ADHD, agresivitate și așa mai departe. Problemele de sănătate ale celor mici sunt întotdeauna o sursă de mare îngrijorare pentru părinți. Evaluarea psihiatrică se realizează din două perspective: a copilului propriu-zis (examen psihic) și a copilului prin părinte (anamneză). Examenul psihic include o serie de sarcini și întrebări adresate copilului, în funcție de vârstă. Acesta capată forma unui joc, uneori a unei întreceri. Peste 6-7 ani, accentul este pus pe comunicare, iar mai devreme, pe joc și desen. Scopul este evaluarea tuturor funcțiilor psihice (dezvoltare mintală, gândire, orientare, emoții, activitate), cu accent pe ariile care ar fi problematice.
Programările la Cabinetul de Neuropsihiatrie Inafntilă se fac la Registratura Ambulatoriului Integrat sau la numărul de telefon 0741.151.346.
Programul domnului doctor Florin Codău va fi următorul: luni -în intervalul orar 13:00-20:00, miercuri- în intervalul orar 12:00-19:00, iar marți, joi și vineri în intervalul orar 08:00-15:00.