(închide)

Zeci de copii au protestat la Polovragi pentru salvarea pădurilor! „Mesajul lor trebuie să ne pună semne de întrebare”

 

Pădurile României trebuie salvate!- acesta a fost strigătul a zeci de copii care au organizat un protest inedit împotriva defrişărilor, în Gorj, la POlovragi. S-au costumat în animale sălbatice şi au pus în scenă o piesă de teatru, iar apoi au decis să le arate adulţilor cum se protejează natura. Înarmaţi cu manuşi şi saci menajeri, cei mici au început ecologizarea pădurii.

Sub sloganul ,,Ecologiști de soi, lucrați cu noi!”, copiii de la Palatele copiilor din tara, cordonati de prof. Cristina Ciolacu, de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, au organizat o actiune de ecologizare si un protest pentru a trage un semnal de alarmă asupra defrișărilor de pădure, a tăierilor abuzive de copaci, activități nocive cu impact deosebit asupra naturii și a mediului înconjurător. Zeci de copiii din toată țara au participat la acest protest inedit și s-au costumat în diferite personaje din povești sau animale și au cerut să se oprească defrișările ilegale și poluarea mediului înconjurător. Micuții au participat și la o acțiune de ecologizare. „STOP tăierilor ilegale“ și „Nu ne mai defrișați viitorul“ au fost unele dintre mesajele de pe pancartele copiilor, care au prezentat, apoi, o scenetă chiar la marginea pădurii. „Sunt un lup. Mi se pare foarte important să protejăm din ce în ce mai mult natura, deoarece poluarea este o problemă la nivel național. Mă simt foarte bine că așa de mulți copii își doresc să protejeze natura“, a spus unul dintre copiii participanți, care a venit din Alexandria, județul Teleorman.

Cristina Ciolacu, profesor organizator la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, a precizat că, deși este transmis sub forma jocului, mesajul copiilor este unul foarte important: „Ne-am gândit să organizăm această acțiune din cauza tot mai multor tăieri ilegale din țara noastră. Concursul de protecția mediului se desfășoară la nivel național, care a ajuns la cea de-a XX-a ediție. Participă copii din 15 județene din țară. Am considerat că am înlocuit animalele pentru că habitatul lor a fost stricat de noi, oamenii. Prin joc este mult mai ușor să intri în sufletul lor și să le transmiți un spirit civil de a proteja natura“, a sus profesorul Ciolacu. Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi, a spus că mesajul l-a impresionat: „Mesajul lor trebuie să ne pună semne de întrebare, pentru că ei trăiesc curat și simt totul mult mai curat. După ce am văzut acest protest, consider că trebuie să ne curățim cu toții“.

Actiunea de protest a copiilor a făcut parte din Concursul Național de Protecția Mediului,,Memorial Raul Surdoiu”ediția a XX-a. Concursul este cuprins în CAEN (domeniul Ecologie și Protecția mediului,anexa 7,poziția 89)- Organizator Palatul Copiilor Tg.-Jiu , profesor coordonator Ciolacu Cristina. Parteneri și sponsori au fost Primăria și Consiliul Local Polovragi, “Gorj Turism”,  Comitetul de Părinți ai Elevilor de la Cercul de Protecția Mediului – Palatul Copiilor Tg-Jiu și, nu în ultimul rând, de familia Costel și Teodora Surdoiu – părinții celui al cărui nume este atribiut acestei competiții naționale de Ecologie și de Protecția Mediului, Raul – decedat în urma unui tragic accident de circulație, căruia i-au fost închinate toate edițiile concursului. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,119

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste