(închide)

Unui procuror din Gorj i-a încetat delegația la DIICOT căci nu are suficientă vechime

 

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, încetarea delegării pentru 48 de procurori din Parchetul General, DIICOT și DNA, ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanței pe legile justiției. Printre ei se află și un procuror din Gorj.

Noile prevederi din ordonanţa de urgenţă, care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, impun o vechime de cel puţin 10 ani în magistratură pentru procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT. Potrivit deciziei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, începând de miercuri, a încetat delegarea pentru 48 de procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), DNA şi DIICOT, după ce OUG pe legile justiţiei a intrat în vigoare. Cei care încetează activitatea nu întrunesc condiţiile necesare de vechime, adică minimum 10 ani. Astfel, un număr de 12 procurori de la Parchetul General se întorc la unităţile de unde provin, 12 de la DNA, iar restul de la celelalte parchete din ţară. De asemenea, doi procurori DIICOT, delegaţi pe funcţii de conducere în instituţie, îşi încetează activitatea pe aceste posturi.

Procurorul Doriana Rotaru care provine de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj și fusese delegată la DIICOT. Acum ea va reveni la Parchetul Județean. Doriana Rotaru se află de aproximativ trei ani la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, căci în noiembrie 2015, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind numirea sa în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. În 2014, președintele Băsescu a eliberat-o pe Doriana Rotaru din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci și a numit-o în funcția de judecător la Judecătoria Petroșani.

Vizualizări: 688

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste