Universitatea "Constantin Brâncuși" finanțează zeci de afaceri. Ce trebuie să faci!
Proiectul "UCB susţine antreprenoriatul" are drept scop înfiinţarea a 39 de afaceri în regiunea Sud- Vest Oltenia, destinat persoanelor cu vârsta de peste 24 de ani care doresc să pună bazele unor întreprinderi non-agricole într-un oraş din regiunea mai sus menţionată.
Obiectivul principal al proiectului "UCB susţine antreprenoriatul" este acela de a înfiinţa şi susţine dezvoltarea a 39 de afaceri, crearea a minim 78 de noi locuri de muncă şi dobândirea de competenţe antreprenoriale de către 320 de persoane. Programul oferă participanţilor suport profesional prin intermediul cursurilor de antreprenoriat, sprijin financiar în valoare de până la 178.340,00 Lei. Investiţiile pot fi realizate în echipamente, utilaje, publicitate, salarii, conform normelor din proiect.
Proiectul "UCB susţine antreprenoriatul" se adresează persoanelor cu vârsta de peste 24 de ani, cu domiciliul sau reşedinţa în regiunea Sud-Vest Oltenia (judeţele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi), care nu deţin calitatea de acţionar majoritar în cadrul unei alte întreprinderi.
Cum se desfăşoară proiectul "UCB susţine antreprenoriatul"?
Etapa 1 - Înregistrarea participanţilor. În proiect se pot înscrie 320 de persoane care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate anterior menţionate. Înregistrarea participanţilor se încheie la 31 mai 2018.
Etapa 2 - Cursuri de formare antreprenorială. Cei 320 de participanţi înscrişi în proiect vor urma un curs de formare antreprenorială de 40 de ore într-un oraş din cele 5 judeţe, în cadrul căruia vor afla informaţiile necesare elaborării unui plan de afaceri şi înfiinţării unei firme.
Etapa 3 - Selecţia planurilor de afaceri. La finalul cursului de antreprenoriat, un juriu de specialitate va selecta 39 de planuri de afaceri din cele 320 înaintate de participanţi, planuri ce vor beneficia ulterior de finanţarea nerambursabilă în valoare de 178.340,00 lei pentru fiecare în parte.
Etapa 4 - Practica. Persoanele ale căror planuri de afaceri au fost selectate în vederea finanţării vor beneficia de stagii de pregătire practică de 40 de ore şi mentorat, la întreprinderi cu obiect de activitate similar celui prevăzut în planurile de afaceri.
După practică urmează înfiinţarea afacerilor şi derularea activităţii conform planului de afaceri selectat. Investiţiile pot fi realizate în echipamente, utilaje, publicitate, salarii, conform normelor din program.
Pentru a beneficia de subvenţia de pana la 178.340,00 lei nerambursabili, un câştigător în cadrul proiectului "UCB susţine antreprenoriatul" trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
- Firma înfiinţată in cadrul proiectului trebuie să aibă sediul social într-un oraş din judeţele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, iar punctul(ele) de lucru fie în acelaşi judeţ, fie într-un altul atâta vreme cât face parte dintre cele cinci enumerate mai sus.
- Firma poate avea mai mulţi asociaţi, cu condiţia ca persoana care este înscrisă în proiect şi accesează finanţarea nerambursabilă să fie asociat majoritar şi administrator al firmei nou înfiinţate, în condiţiile legii
- Firma trebuie să înregistreze o cifră de afaceri de minim 25% din valoare finanţării în primul an de la înfiinţare, să aibă o balanţă contabilă pozitiva în primii doi ani şi să continue să funcţioneze în cel de-al treilea an.
- Firma trebuie să aibă doi angajaţi, ale căror posturi să fie menţinute active minim 24 de luni.
Participanţii primesc subvenţia în două tranşe (conform planului de afaceri): în primul an maxim 75% din suma totală, iar în al doilea an diferenţa.
Înscrierea în proiect se poate face pana la 31 mai 2018. Pentru întrebări, înregistrare şi alte detalii legate de proiect, vă invităm să accesaţi pagina web dedicată proiectului http://antreprenoriat.utgjiu.ro/.