(închide)

Un expert american a susținut prezentări la Târgu-Jiu. Tema-creativitatea în muzee

 

În perioada 24 – 28 septembrie, la București și Târgu-Jiu, au avut loc activitățile din cadrul proiectului ”Creativitatea în Muzee - Seminarii și workshop-uri pentru dezvoltarea spiritului creativ al specialiștilor din muzeele românești”.

Linda Norris, un expert american în dezvoltarea creativității în muzee, a suținut prezentări despre modul de organizare al muzeelor americane, programele bazate pe dialog ce stimulează cooperarea, încrederea, învățarea dar și implicarea activă a comunității în activitățile muzeale. De asemenea, participanții au asistat la ateliere de lucru pentru dezvoltarea imaginației, de creare a unor ghiduri muzeale interactive și au căutat, alături de Linda Norris, răspunsuri la provocările cu care se confruntă muzeele în care lucrează.

Programul a beneficiat și de vizita Atașatului Cultural al Ambasadei SUA Scott Reese, care a subliniat importanța pe care o au muzeele în dezvoltarea unei comunități.

            ”Creativitatea în Muzee - Seminarii și workshop-uri pentru dezvoltarea spiritului creativ al specialiștilor din muzeele românești” a fost finanțat de Ambasada SUA la București și coordonat de Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste