(închide)

UCB va avea laborator cu tehnologii moderne pentru a pregăti meseriile viitorului

 

Universitatea „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu va avea la dispoziție un Laborator cu tehnologii de ultimă oră pentru a pregăti meseriile viitorului.

În acest sens au fost obținute fonduri pentru echipamentele specifice care vor intra în dotarea Laboratorului de Tehnologii Moderne de Fabricație al Facultății de Inginerie. Bugetul este de aproape 600.000 de lei, iar suma va acoperi achiziția de utilaje de producție și utilizare a puterii mecanice.

Echipamentele specifice pentru dotarea Laboratorului de Tehnologii Moderne de Fabricație sunt următoarele:

un centru de prelucrare,
o mașină de electroeroziune cu fir,
două laptopuri
o imprimantă multifuncțională color.
Finanțarea a fost obținută în cadrul Programului „Granturi pentru digitalizarea universităților” Beneficiar: Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu Titlul proiectului: „Dezvoltarea infrastructurii digitale a UCB în vederea pregătirii pentru meseriile viitorului”

Universitatea „Constantin Brâncuși”(UCB) din Târgu Jiu își deschide și un Laborator inteligent pentru procesarea alimentelor. Este vorba de echipamente specifice de analiză și procesare a fructelor, legumelor și plantelor medicinale. Bugetul pentru achiziția laboratorului inteligent este de aproape 700.000 de lei. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Scopul este achiziţia unor linii tehnologice cu echipamente specifice pentru dotarea Laboratorului inteligent – procesarea fructelor, legumelor și plantelor medicinale.

Vizualizări: 330

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste