(închide)

Târgujianca Daiana Dajulescu, printre puținele femei-pilot din România! „Sunt foarte recunoscătoare pentru ceea ce am realizat”

 

Târgujianca Daiana Dajulescu, 24 de ani, este de profesie pilot și de curând a obținut și licența de echipaj. Apreciată de cei care o cunosc mai ales pentru felul său de a fi, dar și pentru multele realizări obținute prin multă muncă, Daiana a absolvit cursurile de zbor în cadrul Aeroclubului Teritorial "Iosif Șilimon" Brașov. Târgujianca face parte din cei 6% piloți de sex feminin!  „Sunt bucuroasă și recunoscătoare să pot face parte din cei 6%, procentul femeilor pilot. Aviația este în continuare o lume dominată de bărbați, dar feminitatea și cockpit ul nu se exclud, ci doar arată diferit față de imaginea promovată până acum. Ceea ce e important să știm este că nu ne blochează nimeni accesul in cockpit, nici bărbații și nici societatea, ci doar propriile noastre limite”, spune pilotul Daiana Dajulescu.

Urmează cursurile de master în Diplomație și Negocieri Internaționale la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București. De curând a obținut și licența de echipaj. „Mi-a lipsit atat de mult zborul! Am luat o lună de zile pauză de la pasiunea mea pentru ca toate documentele, inclusiv licența de echipaj sa fie eliberate. Acum câțiva ani visam să devin pilot și acum am ocazia să zbor cu 2 dintre cele mai populare avioane comerciale din lume. A321 & B737. Sunt foarte recunoscătoare pentru ceea ce am realizat și îi voi sprijini mereu pe oameni să lupte și să creadă în visele lor”, a scris Daiana Dajulescu pe contul personal de Facebook.

Iată cum era descrisă acum câțiva ani Daiana:

„Adevăratul motiv pentru care Daiana este admirată şi apreciată de cei din jur nu se datorează performanţelor ei. De mică, ea a dat dovadă de bunătate, fiind mereu dispusă să facă ceva pentru a-i vedea fericiţi pe cei care aveau nevoie de ajutor. Succesul înseamnă mai mult decât realizarea profesională. Succesul înseamnă să faci mici acte de bunătate, în mod dezinteresat, pentru cei din jur. Care este secretul persoanelor care se fac atât de plăcute, încât, de multe ori, pierdem noţiunea timpului când stăm în prezenţa lor? În prima zi de iarnă a anului 1998, umila casă a familiei Dajulescu, de la marginea oraşului Târgu Jiu, a fost luminată de naşterea unei fetiţe pe care au numit-o Daiana. În fiecare zi, părinţii munceau din greu, dar râsetele micuţei Daiana şi năzbâtiile ei copilăreşti le umpleau casa de fericire. Daiana era o fetiţă foarte energică, aşa că, la numai 4 ani, părinţii au hotărât să o înscrie la o sală de gimnastică aerobică. Antrenamentele nu erau uşoare, dar încurajările au motivat-o să persevereze. După doi ani de pregătiri intense, a câştigat prima ei medalie la un concurs din Arad.

Dificultăţile au apărut odată cu începerea şcolii, Daiana fiind nevoită să renunţe la timpul ei liber. Efortul de a îmbina învăţătura cu sportul i-a fost răsplătit însă din plin. Prin multă muncă şi sacrificiu, până la vârsta de 16 ani a reuşit să strângă în palmaresul personal 58 de medalii, dintre care 52 de aur, 114 diplome şi 25 de trofee, fiind numită căpitanul echipei de gimnastică aerobică din Târgu Jiu”, scris Denis Pițurlea în 2016 pe Devotionale.ro

Alte articole despre Daiana: https://www.asingorj.ro/de-la-gimnastica-aerobica-de-performanta-la-pilot-de-avian-pentru-blue-air-vezi-povestea-daianei-din-targu-jiu-galerie-foto/

https://www.asingorj.ro/tanara-daiana-din-targu-jiu-piloteaza-doua-dintre-cele-mai-populare-avioane-din-lume/

Galerie foto


Vizualizări: 6,384

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste