(închide)

Spectacol la Runcu: „70 de ani de la nașterea Ciocârliei Gorjului”!

 

Primăria și Consiliul Local Runcu, alături de solistul Ionuț Pârvan din comuna Runcu organizează astăziu, 11 august 2024, un spectacol in memoriam Maria Apostol, supranumită „Ciocârlia Gorjului”. Pe 11 august se împlinesc 70 de ani de la nașterea marii interprete de muzică populară. 

Maria Apostol (11 august 1954 - 5 septembrie 1993)-una dintre cele mai valoroase voci pe care județul Gorj le-a dat muzicii tradiționale românești. Ziua a început cu o slujbă și un parastas în memoria iubitei soliste, figură emblematică a comunei Runcu și a județului Gorj. Ionuț Pârvan, un tânăr din comuna Runcu, care a iubit mereu folclorul și tradițiile, credincios și talentat, este cel care a dorit să cinstească printr-un parastas memoria solistei. În organizarea spectacolului omagial i-a avut alături, ca de fiecare dată, pe primarul Adi Câmpeanu și pe reprezentanții Consiliului Local. Pe scenă, la Casa-Muzeu din Runcu, vor urca Nuți și Vasile Tapotă Lătărețu, Magdalena Mustățea, Aura Stoican, Elena Popescu Laăzăroiu, Anastasia Boroată, Florian Enoiu, Bianca Sîrbu, Gabriel Liu. De asemenea, atmosfera va fi întreținută de talentații dansatori și artiști de la Ansamblurile „Maria Apostol” și „Mugurașii de la Runcu”!

„Comuna noastră este în sărbătoare, celebrăm 70 de ani de la nașterea Mariei Apostol, cea mai mare personalitate din comunitatea noastră! Duminică dimineață la Biserica din Bâlta după Sfânta Liturghie va avea loc Sjuba de Pomenire oficiată de un sobor de preoți, iar la ora 20:00 seara vă aștept la Casa-Muzeu din Runcu unde va avea loc un regal folcloric cu nume mari din muzică populară! (...) Unii oameni sunt lăsați de Dumnezeu pe pâmânt cu un scop bine determinat, acela de a lăsa în urma lor ceva și chiar de viața le este scurtă și soarta nedreaptă totuși, din înaltul cerului de pe bolta înstelată ei continuă să existe și să fie pentru noi, generația de astăzi MODELE! Așa a fost și Maria Apostol, un vis frânt la doar 39 de ani. Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la nașterea acestei mari artiste a poporului român, fapt pentru care am decis împreună cu autoritățile locale ale Comunei Runcu și prin bunăvoința colegilor mei din muzică să marcăm acest moment printr-un spectacol “IN MEMORIAM” prin care să-i aducem un pios omagiu celei care a fost “Privighetoarea Gorjului”. Vreau să aduc alese mulțumiri dl. Primar Adi Cîmpeanu, familiei Apostol, și tuturor colegilor mei de scenă care îmi sunt alături în acest proiect de mare anvergură!”, a spus Ionuț Pârvan, unul dintre organizatorii evenimentului omagial.

Galerie foto


Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste