(închide)

Sărbătoare la Mănăstirea Lainici! Raclă cu moaștele Sfântului Irodion, primită în dar de Parohia Mătăsari II

 

În fiecare an ziua de 6 august ne așază înainte evenimentul descoperirii slavei dumnezeiești a Mântuitorului Iisus Hristos înaintea ucenicilor, moment petrecut pe Muntele Taborului. Cu această ocazie Mănăstirea Lainici a îmbrăcat veşmânt de sărbătoare, la marele praznic împărătesc al „Schimbării la Faţă a Domnului”. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de un ales sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, scrie Mitropolia Olteniei.

La finalul sfintei slujbe, au fost înmânate patru racle cu părticele din sfintele moaşte ale Sfântului Irodion de la Lainici către următoarele parohii: Parohia Mătăsari II (Gorj), din Arhiepiscopia Craiovei; Parohia „Sfânta Sofia”, din Arhiepiscopia Bucureștilor; Parohia Văleni I, din Episcopia Slatinei și Romanaților; Parohia Leicești, din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. „Azi,6 august 2024, la Sfanta Liturghie Arhiereasca, Moastele Sfantului Irodion de la Lainici au fost primite in dar de Parohia Matasari II. Multumim preacuviosului parinte Ioachim Arhimandritul!”, a transmis preotul paroh al Parohiei Mătăsari II din județul Gorj. 

Din partea părintelui Arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul sfintei mănăstiri Lainici, parohiile au primit în dar racla de lemn sculptat unde au fost așezate sfintele moaște.

În luna iunie, la prăznuirea Înălțării Domnului, la inițiativa părintelui paroh Purcel Dumitru, de la Parohia Mătăsari II, din protoieria Târgu-Jiu Sud,  s-a sfințit o Troiță, ridicată în cinstea eroilor neamului nostru românesc, „din toate timpurile și din toate locurile, căzuți pe toate câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori, pentru apărarea patriei și a credinței noastre ortodoxe strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea și demnitatea poporului român”.

Galerie foto



Vizualizări: 547

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste