(închide)

Sfânta Mironosiță Maria Magdalena cea întocmai cu Apostolii

 

Sfânta Maria, cea numită și Magdalena, era una din ucenițele Domnului. Se trăgea din localitatea Magdal, de unde și numele de Magdalena. Aceasta a trăit în vremea venirii lui Mesia pe pământ și de tânără avea anumite ispite, fiind muncită de șapte diavoli.  Auzind de Hristos, Mântuitorul lumii, care tămăduia toate bolile și cu puterea Sa dumnezeiască cea datătoare de viață, făcea bine tuturor, a venit la Dânsul și îndată a fost vindecată, făcându-o  sănătoasă nu numai cu trupul ci și cu sufletul; căci i-a luminat mintea cu lumina cunoștinței adevărului ca să cunoască că El este Mesia, Cel așteptat, Fiul lui Dumnezeu, Cel trimis de Tatăl, spre mântuirea lumii. 
      Maria Magdalena s-a făcut uceniță și următoare lui Hristos, slujindu-L până la patimile Lui, moartea pe cruce și îngroparea Dumnezeiescului Trup. A fost alături de Maica Domnului, pe care o mângâia și o sprijinea cat îi era cu putință în ușurarea suferinței. De asemenea „dis de dimineață” așa cum istorisesc Evangheliile, împreună cu Maica Domnului și cu celelalte femei credincioase, au mers la mormântul Domnului pline de curaj și credință, aflând de la înger că Domnul a înviat. Sfânta Maria Magdalena a avut parte de un moment special de întâlnire cu Domnul Hristos Cel mort și înviat fiind încredințată cu adevărat de Înviere, a mers să vestească Apostolilor. 
       După Înălțarea la Ceruri a Domnului, Maria Magdalena a ieșit ca un apostol la propovăduire, străbătând multe țări. A ajuns la Roma , unde l-a tămăduit pe Cezarul Tiberiu și vorbindu-i despre Hristos. A locuit în Efes împreună cu Sfântul Ioan Teologul – ucenicul cel iubit al Mântuitorului, și după îndeplinirea misiunii sale a adormit fiind îngropată la intrarea peșterii în care au adormit cei șapte tineri mai pe urmă. 
      În timpul lui Leon prea înțeleptul împărat, moaștele sale au fost aduse la Constantinopol în mănăstirea Sfântului Lazăr, unde credincioșii se închinau și primeau ajutor prin mijlocirea Sfintei Maria Magdalena. Este pomenită împreună cu celelalte femei mironosițe în Duminica a treia după Paști, dar și în ziua adormirii sale 22 iulie. 
      Lui Hristos, Cel Ce pentru noi S-a născut din Fecioară, Cinstită Maria Magdalena ai urmat și ai păzit îndreptările și legile Lui. Pentru aceasta astăzi preasfințită pomenirea ta prăznuind, te lăudăm cu credință și te cinstim cu dragoste. (Troparul Sfintei Maria Magdalena)
                                                    Pr. Bușe Petre, Parohia Turcenii de Jos-Gorj

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste