(închide)

Mehedinți: A chemat pompierii ca să scape de un şarpe ascuns într-o bucătărie

 

Un șarpe a fost găsit miercuri într-o bucătărie din localitatea Hinova, județul Mehedinți. Oamenii au sunat la 112.

Șerpii continuă să insufle oamenilor o teroare adânc înrădăcinată pe care multe reptile nu o pot egala. Este şi cazul unei familii din localitatea Hinova, judeţul Mehedinți, acolo unde un șarpe li s-a ascuns în bucătărie. Speriați oamenii au sunat imediat la 112 pentru a solicita ajutor.

Pentru această intervenție, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la adresa indicată, de unde a îndepărtat șarpele ascuns în bucătăria oamenilor.

Un alt apel prin 112 a fost înregistrat și la începutul săptămânii, în urma căruia jandarmii s-au deplasat pe o stradă din municipiul Drobeta Turnu Severin, pentru ridicarea unui șarpe din fața unui bloc.

„În ambele situații, reptilele au fost îndepărtate și eliberate în habitatul natural”, informează Jandarmeria Mehedinți, notează Mediafax.

Ce să faci dacă ţi-a intrat un şarpe în casă. Sfatul experţilor

Lăsați-l în pace: Șerpii sunt în general timizi și nu vor ataca decât dacă sunt provocați. Cel mai bine este să nu le încălcați teritoriul și să îi lăsați în pace. În schimb, scoateți cu grijă pe toată lumea, inclusiv animalele de companie, din cameră imediat. Închideți ușa și umpleți golul de dedesubt cu un prosop, apoi chemați ajutoare.

Nu încercați niciodată să prindeți sau să speriați șarpele: Majoritatea șerpilor atacă doar atunci când sunt agitați sau provocați. Dacă încercați să capturați un șarpe, există șanse ca acesta să acționeze în defensivă și să muște ca represalii, așa că este mai bine să vă feriți. În plus, nu toată lumea poate identifica șerpii veninoși de cei neveninoși, așa că de ce să riscați?
Urmăriți-i mișcările: Dacă vedeți un șarpe afară, observați cu atenție pe unde merge. Dacă se îndreaptă spre tufișuri sau spre un padoc deschis, probabil că nu-l veți mai vedea. Dacă intră în casă sau intră într-o magazie sau sub un vehicul, anunțați imediat autoritățile.

Fiți atenți: Dacă aveți iarbă înaltă sau arbuști deasă în jurul casei, asigurați-vă că le tăiați periodic. De asemenea, evitați să acumulați gunoaie în jurul zonei dvs. Șobolanii și șoarecii sunt prada preferată a șerpilor, așa că este mai bine să curățați și să controlați rozătoarele de pe proprietatea dvs.

Nu intrați în panică dacă sunteți mușcat: Dacă sunteți mușcat vreodată de un șarpe, încercați să stați cât mai calm posibil. Atunci când sunteți liniștit, vi se măsoară bătăile inimii. Acest lucru reglează viteza cu care veninul se deplasează în corpul dumneavoastră. Dacă aveți acces la o trusă de prim ajutor, înfășurați un bandaj de compresie în jurul membrului mușcat, începând chiar deasupra degetelor de la mâini sau de la picioare și mergând în sus pe membrul mușcat, atât cât se poate ajunge, fără a acoperi mușcătura sau chemați o ambulanță. Mergeți la cel mai apropiat spital cât mai curând posibil. Toate spitalele guvernamentale sunt obligate să aibă asupra lor antivenin polivalent pentru toate cele patru mari specii de șerpi veninoși care se găsesc în India. Întotdeauna încercați să vă amintiți cum arăta șarpele, astfel încât să îi puteți spune medicului dumneavoastră.

Cereți ajutor: Atunci când observați un șarpe, nu încercați să luați problema în propriile mâini. Cel mai bine este să cereți ajutorul autorităților, și să așteptați sosirea lor. Descrieți șarpele în detaliu la telefon sau încercați să trimiteți o fotografie pentru ca aceștia să vă poată îndruma în consecință, potrivit wildlifesos.org, citat de spectacola.ro

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste