Se leagănă în hamac, la 200 de metri deasupra pământului
O bază de relaxare şi naturo-terapie la înălţimea de 200 de metri a fost inaugurată în comuna Baia de Fier, judeţul Gorj. Turiştii care vizitează localitatea au posibilitatea să-şi petreacă timpul în hamace suspendate între stânci.
Baza de relaxare şi naturo-terapie la altitudine a fost inaugurată în urma parteneriatului cu Clubul Alpin Român – Secţia Universitară Bucureşti.
Primul atelier de hamace între stânci a fost deschis la sfârşitul săptămânii trecute, când zeci de persoane au petrecut câteva ore în hamacele suspendate la o înălţime de 200 de metri, deasupra Peşterii Muierilor. Cablurile au fost montate, timp de o săptămână, de şase membri ai Clubului Montan White Wolf Baia de Fier.
"A fost o pregătire de o săptămână, pentru montaj, instalarea atelierului a durat aproximativ şapte zile. Acesta rămâne montat pentru folosinţă în continuare, doar că am scos hamacele, pentru că fiind din material textil nu rezistă foarte mult la intemperii şi la ultraviolete. Oamenii pot să vină, să ia legătura cu noi, au acces nelimitat. Deocamdată nu vorbim de preţ, pentru că nu avem în plan comercializarea acestui eveniment. Ne vom gândi ce ar însemna varianta comercială. Au venit prieteni, colaboratori, susţinători. Este prima acţiune de acest gen, din câte am văzut în ţară nu s-a mai făcut aşa ceva, am căutat în afară şi nu am găsit. Erau doar ateliere mobile, noi folosim cabluri, atelierul de <hamace între stânci> poate fi folosit tot timpul. Atelierul este deasupra Peşterii Muierilor, pe versantul care este traversat de Peştera Muierilor. Sunt cabluri de oţel, cu ancore speciale de imox, fixate chimic în stâncă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gabriel Dan Chiriac, preşedintele Clubului Montan White Wolf Baia de Fier.
Cablurile care fac legătura între stânci suportă o greutate de aproximativ 4.500 de kilograme.
"Cei de la Clubul Alpin au mai avut, acum o jumătate de an, o astfel de acţiune, într-un parc din Bucureşti, hamace între copaci. Una este să mergi pe picioarele tale cu poşeta în mână şi să te aşezi în hamac şi alta este să stai la 200 de metri înălţime. Au venit oameni care cât de cât aveau habar de munte. Noi ne-am ocupat mai mult de partea tehnică, am fost şase persoane, iar Clubul Alpin Român a venit cu materialele, au procurat tot ce a fost nevoie. Atelierul poate asigura staţionarea a 10 – 12 persoane simultan. Sunt ancore chimice băgate în stâncă, de inox, ţin undeva la 4.000-4.500 de kilograme fiecare", a spus Gabriel Dan Chiriac.