(închide)

REȚETĂ: Cremă de zahăr ars cu dovleac

 

Ingrediente:

250 g zahăr

500 g dovleac

6 ouă

600 ml lapte dulce pasteurizat

2 linguri rom

1 linguriță scroțișoară

1 cub unt

Cum pregătești:

Într-o cratiță caramelizați 150 g zahăr amestecând atunci când deie brun. Dpă ce îl caramelizezi răsuciți oala astfel încât să tapetați pereții vasului. Lăsați caramelul să se răcească. Între timp, dați dovleacul pe răzătoarea mare și îl căliți în unt. Mixați dovleacul până devine piure fin. Apoi mixați ouăle cu zahărul rămas și laptele, până se dizolvă zahărul. Adăugați aromele și pasta de dovleac și amestecați. Amestecul se toarnă în oala cu pereții de caramel. Apoi așezați cratița în cuptorul încins, într-o cratiță mai mare, pe abur. Coaceți circa 50 de minute la foc mediu. Se servește rece!

Poftă bună!  

Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste