Tartă cu pere și cremă de migdale
Ingrediente aluat:
150 g unt
300 g făină
1 ou
2 linguri zahăr pudră
2-3 linguri apă
Ingrediente umplutură:
1/2 l lapte
1 păstaie vanilie
100 g zahăr
2 ouă
4 gălbenușuri
1 borcan mare compot pere
100 g făină de migdale
20 g unt
50 g făină amidon
1 vârf cuțit de stare
Fulgi de migdale pentru decor
Cum pregătești:
Amesteci untul rece, tăiat cubulețe, cu făina, frământând. Încorporezi oul bătut cu zahărul pudră și apa, iar după ce ai omogenizat aluatul, îl învelești în folie de plastic și îl păstrezi 1/2 h în frigider.
Întinzi aluatul în strat subțire, de 4-5 mm și tapetezi cu el baza și pereții unei tăvi mari (26 cm) și a 4-5 tăvițe pentru minitarte. Înțepi cu furculița din loc în loc, aluatul aflpat pe bază. Coci tartele la foc mediu, 15 minute cele mici și 25 de minute cea mare.
Pentru cremă, fierbi laptele cu zahărul și păstaia de vanilie. Mixezi într-o cratiță ouăle cu gălbenușurile, sarea și amidonul. Torni treptat laptele fierbinte, strecurat, amestecând neîncetat. Când crema se îngroașă, iei vasul de pe foc și încorporezi făina de migdale. O repartizezi în formele de tartă și pui deasupra perele scurse. Decorezi cu fulgi de migdale.