Propunerea de comasare a Liceului Energetic Târgu-Jiu cu oricare unitate școlară, o imensă eroare managerială
După vehicularea în spațiul public a ideii comasării Liceului Energetic din municipiul Târgu-Jiu cu CNET sau cu Liceul Nr. 2, reprzentanții unității de învățământ au comunicat că „ar fi o imensă eroare managerială”.
Potrivit conducerii Liceului Energetic Târgu-Jiu, niciodată nu a existat vreo solicitare a acestei școli de a fi comasată cu altă unitate. „Liceul Energetic din Tg-Jiu are personalitate juridică și îndeplineste toate condițiile legale pentru a funcționa și în anul școlar 2019-2020. Liceul are în școlarizare în acest an clase pentru: școala profesională, liceu tehnologic, învățământ postliceal și școală de maiștri (nivele de învățământ 3, 4 si 5), îndeplinind toate condițiile (spații dotate corespunzător, resursă umană calificată, acreditari ale tuturor specializarilor), susținere a examenelor finale și emitere a actelor de studii absolvenților nostri”, spun cei de la Energetic. La această instituție, elevii studiază la profilele electronică și automatizări, electric, electromecanic și mecanic, iar în septembrie 2018, Liceul Energetic a încheiat cu succes proiectul sponsorizat de către Compania OMV Petrom cu o valoare a grantului de 20 000 euro, prin care a fost creat un laborator nou, dotat cu tehnologie de ultimă generație pentru domeniile electronică, electrotehnică și electromecanică.
Proiecte importante și cu valori financiare mari
În prezent, Liceul Energetic, în parteneriat cu Compania Distribuție Energie Oltenia derulează un proiect pentru domeniul energetic, a cărui valoare, deja a depășit 20 000 euro. Prin acest proiect s-a asigurat în anul școlar 2017-2018: amenajarea unui laborator de energetică la standarde europene, stagii de pregătire practică a elevilor la operatorul economic, ateliere de dezvoltare personală a elevilor, burse de performanță, tabere de dezvoltare personală Prin proiect operatorul economic asigură aceleiași facilități în acest an școlar dar și pe termen lung. Începând cu luna decembrie 2018 va intra în implementare proiectul ,, Micul proiectant,, cu o valoare de 10 000 euro, proiect sponsorizat de către Compania OMV Petrom.
DE asemenea, în perioada 2018-2022 Liceul Energetic derulează proiectul ROSE coordonat de Ministerul Educatiei Naționale, având o valoare a grantului de 152 000 de euro, bani investiti în dotare și programe de educație remedială cu elevii, în vederea creșterii promovabilității examenului de bacalaureat și integrarea în învățământul universitar și/sau pe piața muncii a absolvenților școlii noastre
„Generații întregi de absolvenți ai liceului nostru sunt astăzi specialiști apreciați în domeniu și se consideră jigniți de faptul că unitatea noastră școlară devenit monedă de schimb a factorilor decizionali actuali. În acest sens asigurăm părinții, elevii, reprezentanții administrației locale că îndeplinim toate condițiile și avem capacitatea de a susține și dezvolta un învățămât de calitate, de a oferi operatorilor economici tineri absolvenți bine pregătiți profesional, capabili să facă față cerințelor pieții muncii actuale. În conditiile în care importanți operatori economici din domeniul energetic își au sediul în Tg-Jiu și garantează de peste 40 de ani siguranța Sistemului Energetic Național propunerea de comasare a Liceului Energetic cu oricare unitate școlară reprezintă, din punctul nostru de vedere, o imensă eroare managerială a celor care au adus în spațiul public această idee”, transmit într-un comunicat de presă directorul prof. Udroiu Vasile și directorul adjunct prof. Butoarcă Antoaneta de la Liceul Energetic Târgu-Jiu.