(închide)

Proiectul ”Insula cu nisip magic”, prin ochii preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu

 

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit “Constantin Brâncuși„ din Tg-Jiu s-au bucurat, în luna iulie, de relaxare și învățare prin activitățile organizate în aer liber, în cadrul proiectului „Insula cu nisip magic”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
 Proiectul „Insula cu nisip magic” a reprezentat o oportunitate de perfecționare a abilităților și cunoștințelor preșcolarilor și de valorificare a potențialului creativ, în cadrul unor ateliere de creație plastică și literară. Copiii au pictat, au desenat, au modelat nisipul și au redat povestiri despre viața acvatică. Tot prin intermediul jocului cu nisip, prichindeii au exersat calcule matematice și au participat la experimente spectaculoase, prilej de dezvoltare a gândirii, memoriei și atenției, de stimulare a curiozității și de integrare socio-emoțională. Micile sirene, pirații neînfricați și marinarii destoinici au participat cu interes la toate activitățile, iar pe chipul tuturor s-a oglindit bucuria. Mărturie stau vorbele și atitudinea pozitivă care susțin ideea că acolo unde există dorință se pot face multe lucruri frumoase.
 Curtea grădiniței s-a îmbogățit cu un centru de nisip, dotat cu vapoare, scoici, lădițe de nisip și diverse forme pentru modelarea nisipului, pe care prichindeii îl pot vizita săptămânal, continuând experiența educațională pe tărâmul sirenelor, marinarilor și viețuitoarelor marine. 
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.
„Cu o abordare ludică și creativă, copiii au experimentat bucuria procesului de învățare prin activități de pictură, desen și modelare a nisipului, dezvoltându-și astfel gândirea, memoria și atenția, în cadrul unui eveniment ce a stimulat curiozitatea și a promovat integrarea socio-emoțională.’’, a declarat Lorena Draica,  responsabil comunicare proiect.

Contact:  
Bălănescu Camelia 
Director, Grădinița cu Program Prelungit ”Constantin Brâncuși” Telefon:  0767384017
Draica Lorena
Responsabil de comunicare, 
Telefon: 0765429550
Descrierea instituției: 
Grădinița cu Program Prelungit ”Constantin Brâncuși” este o instituție de învățământ, cu sediul în Tg-Jiu,  strada 11 Iunie 1848, Nr.69, județul Gorj. Unitatea  preșcolară găzduiește un număr de 270 de preșcolari, cu vârsta de 3-6 ani, înscriși în 11 grupe. An de an, cadrele didactice organizează proiecte educaționale județene și naționale, menite să valorifice abilitățile și cunoștințele copiilor și să promoveze exemplele de bună practică în educația preșcolară. 

 

 

 

 

Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste