Profesor: „Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru se afirmă la olimpiade și perseverează pentru a-și demonstra lor înșiși că au de spus multe!”
Școlile din municipiul Motru au avut și au și în prezent elevi, care de-a lungul anilor, au avut rezultate excelente la învățătură. Olimpici, participanți la diverse concursuri școlare și așa mai departe, acești elevi au reprezentat cu succes școala în care învăță. Și la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru sunt astfel de elevi și ne-am propus să vă spunem poveștile lor! Unii au talent la scris-compun poezii și texte literare impresionante, alții au rezultate foarte bune la matematică și alte științe exacte, fiecare are o poveste și fiecare are ceva de spus!
Profesorul Negrea Gabriela predă elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Motru și spune că în anii la catedră a aflat că mereu avem ce învăța unii de la alții. Un copil te poate învăța multe, fiecare om are ceva de transmis și trebuie înțeles. De-a lungul anilor, profesorul Negrea a întâlnit foarte mulți elevi talentați. „Anii pe care i-am petrecut în această școală m-au făcut mai înțeleaptă, dar și mai înțelegătoare. Aici am învățat, de la copii, că fiecare are de transmis ceva, că eu însămi am multe de învățat de la fiecare. Mulți au reușit să se afirme la concursuri sau la olimpiade, însă cei mai mulți nu reușesc să obțină premii, dar nu renunță la luptă, nu se dau bătuți, perseverează pentru a-și demonstra lor înșiși că au de spus multe. Ceea ce spune multe despre caracterul lor!”, a afirmat profesorul Negrea Gabriela.
Deoarece ne-am propus să promovăm elevii talentați, cu ajutorul doamnei Negrea Gabriela, în articolul de mai jos veți cunoaște câțiva elevi de la care, cu siguranță, avem câte ceva de învățat!
La Evaluarea Națională din vara anului 2022, Școala Gimnazială Nr.1 Motru a avut motive de mândrie, rezultatele de la Evaluarea Națională confirmând că este o unitate de învățământ de prestigiu în județul Gorj! Patru note de 10 au fost obținute de elevii școlii: Negrea Andreea, Ianis Arjoca, Rovența Șerban, Tamîși Raul.
Povești ale unor elevi impresionanți
Unul dintre elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru cu rezultate bune la învățătură este Maya-Raluca Butaru, elevă în clasa a VII-a C. Fetița a participat la mai multe concursuri școlare și olimpiade și mereu își dorește să învețe cât mai bine, pentru a atinge rezultatele cele mai bune.
„Am multe ore nedormite, ore pe care unii le folosesc pentru a se juca, eu însă am început să-mi dau seama de faptul că, pentru a ajunge o învingătoare, pentru a ajunge acolo unde-mi doresc, trebuie să muncesc. Mult. Lacrimile îmi sunt deseori tovarășe, dar nimeni nu mă vede plângând, ele rămân, de cele mai multe ori, păstrate într-un loc numit SUFLET, acolo unde se ascund de mine, de părinți, de colegi, de profesori. Eu sunt Maya și am și doi frați gemeni care mă supără, deseori, dar care-mi descrețesc fruntea când mă aștept mai puțin. Nu vreau să mă laud, dar sunt un copil foarte conștiincios care niciodată nu se mulțumește cu puțin, vreau multe de la viață și pentru asta trebuie să muncesc și mai mult. Am participat la multe concursuri, chiar de la clasele mici, concursuri care m-au făcut mult mai stăpână pe mine, care nu mi-au alungat acel sentiment de teamă care mă cuprinde mereu atunci când ușile clasei sunt închise și nu mai văd decât chipul bucuros al mamei care îmi spune: ,,Ești cea mai bună!”. Cel mai greu concurs a fost Lumina Math, la care am luat locul doi, pe podium. Am participat până în clasa a patra la concursul de română Comper, am avut rezultate bune, 100 de puncte. În clasa a V-a am participat la prima mea olimpiadă de limba română, totul a fost diferit, nu prea înțelegeam regulamentul, am citit mult, acum îl știu, urmează altă participare, alte emoții. Am fost și la concursul George Emil Palade, de biologie, unde am obținut mențiune. Nu am avut emoții, dar o oarecare teamă se strecurase acolo, undeva, în sufletul meu încă timid”, a povestit Maya.
Rezultat foarte bun la EN
Un alt copil minunat al școlii a fost Andreea Negrea, care la Evaluarea Națională (EN) 2022 a obținut nota 10 la Limba română, un copil sensibil și talentat care scrie versuri și care se pregătește pentru o carieră în învățământ, studiază pedagogia la Drobeta Turnu-Severin.
Noapte
de Andreea Negrea
Noaptea e ca ziua pentru visători
Când din psihic se dezgroapă cele mai mari comori
Când negrul cerului e apa cea mai curată
Când stelele sunt alge, iar luna stă ancorată.
Luna-i impunătoare, selenică zeiță
Dar din troposferă pare doar o luminiță
Altarul lupilor ce își urlă rugăciuni
Luna-i aici pentru cei ar"ș" si cei nebuni.
Stele lucioase sau mici picături de lună
Par a & vopsea stropită pe o neagră cuvertură
Inobservabile gigante, ne par moleculare
Desenează cerul cu constelații zodiacale
Alexandra: „Limba română și cea franceză reprezintă pentru mine un stil de viață”
„Mă numesc Croitoru Alexandra Valentina ,am 14 ani și sunt elevă în clasa a Vlll-a D la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru. Sunt sociabilă, îmi place mereu să descopere lucruri noi .Cei apropiați mă consideră o bună ascultătoare și o persoană de încredere, dar și o fire încăpățânată care niciodată nu se dă bătută până când nu ajunge să-și îndeplinească dorințele. Deși am o mulțime de prieteni de încredere, îmi place să trăiesc și în lumea mea, a poeziei. De mică mi-a plăcut literatura, preferam să îmi petrec timpul ascultând povești de la bunicii mei sau învățând poezii alături de părinți, probabil atunci am dezvoltat pasiunea pentru literatură. Când am ajuns în ciclul gimnazial, am început să citesc cărți bilingve. Așa am ajuns să obțin premiul al lll-lea la un concurs de limba franceza ce a constat în a compune o poezie despre francofonie. Limba română și cea franceză reprezintă pentru mine un stil de viață, o activitate care mă pasionează și pe care o practic cu mult drag. Îmi doresc să continui studiile, apoi să fiu studentă la Facultatea de Litere și să ajung să le calc pe urme bunicilor mei, profesori devotati, la rândul lor”, spune eleva.
La France est importante
Car il est parle dans la monde
Sa langue enchantee,
Ce dont Paris s'occupe.
La Roumanie fait partie
De la categorie des pays
Ce qu ilsont choisi come 20 mars
Etre fier de la langue francaise .
Et ceux sur les bancs de l'ecole
Il lui apprend anee apres anee
Car il ses trouvent dans les manuels
Fierte des francophones.
Elevă: „Nu-mi plac jocurile pe calculator”
„Numele meu este Irina și am 13 ani. Am o înălțime medie și o oarecare rezistență fizică, iar acest lucru se datorează faptului ca duc o viață sănătoasă. Sunt o fată harnică și nu mă plâng niciodată, indiferent de ce am de făcut. Îmi place să călătoresc foarte mult, cărțile de aventură mă însoțesc pretutindeni, mai ales la casa bunicilor unde mă simt cel mai bine. Toți îmi spun că sunt isteață, îndemânatică și glumeață. Așa o fi! Nu-mi plac jocurile pe calculator. De cele mai multe ori zâmbesc și în acele momente când sufletu-mi plânge, dar cine spune că viața e ușoară? .De asemenea, îmi place să citesc, să învăț, îmi ascult părinții, pe care vreau să-i fac mândri de mine, îmi respect profesorii și nu vreau să-i dezamăgesc. Prietenii mei mă cred o persoană săritoare și demnă de încredere. Dacă i-aș dezamăgi pe ei, ar fi ca și cum m-aș dezamăgi pe mine”, a povestit Irina.