O nouă expoziție pentru Dragoș Bogdan, „micul geniu al creionului”! „De la Dumnezeu are darul ăsta!”
A uimit oamenii de cultură din Gorj cu talentul său, iar desenele sale, realizate în creion, au fost expuse public de mai multe ori până acum! Chiar pe 1 noiembrie, talentatul Dragoș Bogdan, un puti în vârstă de 8 ani, supranumit geniu al creionului, a mai bifat o expoziție la Târgu-Jiu, eveniment pe care l-a dedicat Centenarului!
Vernisajul a avut loc pe 1 noiembrie 2018 la Cafe-barul Mamamia,în Târgu-Jiu, în cartierul unde trăiește Dragoș Bogdan și familia sa. Aici, Mariana Negrescu, administratorul cafe-barului, i-a organizat un eveniment deosebit micului geniu al creionului. Au fost prezenti prieteni ai micuțului artist, printre care și Jessica Lăzărescu, o altă talentată artistă din Gorj-muzician- care si a regasit portretul in multimea de desene expuse. Au fost expuse portretele artistilor, marilor poeti, compozitori, regasindu-se si portretul eroinei de la Jiu și al lui Tudor Vladimirescu. Caricaturistul Aurelian Șuță a fost cel care a spus cateva cuvinte despre portretele lui Dragos Bogdan, acesta urmărindu evoluția copilului îndeaproape și fiind un fan al operelor sale! Cei prezenți la vernisaj au ascultat și frumoasele melodii interpretate de Florin Camen, folkist de mare valoare, care a susținut un moment muzical de folk. „A fost un vernisaj foarte reusit pentru Dragos, un moment unic pentru el, speram sa-l impulsioneze si sa continue acest drum al artei. Ne mândrim cu el, cu tot ce a realizat, este un copil foarte bun și talentat!”, a spus mama micului geniu.
Geniu al creionului
Dragoș Bogdan are 8 ani și este elev la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu-Jiu. A început să deseneze de la vârsta de șase ani, neavând nicio oră de pregătire la activ, după cum povestește Mihaela Bujor, mama sa. Talentul nativ i-a uimit pe artiștii care i-au admirat desenele. Oameni de cultură din Gorj și nu numai, l-au lăudat și încurajat să nu se abată de la drumul său! Anul trecut, artistul fotograf Teodor Dădălău era cel care descoperea talentul lui Dragoş și cel care îl ajuta să își expună desenele pentru prima dată. Mihaela Bujor își amintește cum micuțul său desena pe geamurile din casă, apoi a descoperit un artist pe internet și desena după tutorialele acestuia. Nu a urmat nici măcar un curs de desen. Primul portret realizat de Dragoș a fost după fotografia unui verișor, apoi și-a desenat bunica și a continuat cu portretele unor personaje istorice preferate. Preferă portretele și, mai rar, natura statică.
Bunica, cel mai înfocat fa al lui Dragoș
Bucuroasă și mândră că lucrările nepotului său sunt mereu apreciate, Valeria Bujor, bunica maternă a copilului, spune că de cele mai multe ori nu îi vine să creadă ce desene ies din mânile acestui elev. „Sunt din Târgu-Logrești și l-am crescut de mic. Dragoș este un copil deosebit, foarte inteligent. La matematică socotește fără calculator, pe degete, cu mintea lui. Este un copil talentat. De la șase ani desenează. Eu dormeam o dată și când m-am trezit i-am văzut primul desen. M-a desenat și pe mine, hai mamaie să te uiți la mine! Și m-a desenat! Este foarte talentat, de la Dumnezeu are darul ăsta! Este un copil care are prieteni, merge pe afară, ne jucăm”, a spus Valeria Bujor, bunica micului geniu.
Autor a două cărți
În 2017, Dragoș Bogdan a scos prima sa carte, grație reprezentanților CJCPCT Gorj, iar la începutul acestui an, copilul și-a văzut și cel de al doilea volum editat! Cărțile cuprind imagini cu desenele sale. lucrările lui în creion sunt deosebite, fiind lăudate de Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj. Pictorul Florin Hutium l-a numit pe Dragoș, la una dintre expozițiile micuțului, „Maestre” și i-a spus că depășește chiar talentul unor artiști, membri în UAP Gorj. Pe 8 ianuarie 2018, părinții lui Dragoș au ridicat de la tipografie și cel de al doilea volum semnat de micuțul geniu al creionului, ei fiind cei care au suportat toate costurile. „Această carte cuprinde portrete în creion și acuarelă adunate de la vârsta de 6 ani și până în prezent. Cartea are aproximativ 100 de pagini. Prima carte cuprinde portretele poeților veniți în Târgu-Jiu în vară. A avut și expoziție Dragoș cu aceste desene. (…)”, a spus Mihaela Bujor, mama copilului.