(închide)

Maria Cochină, profesor de istorie și fost inspector școlar general, s-a stins din viață

 

Unul dintre cei mai vechi și iubiți profesori care au predat la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din municipiul Târgu-Jiu s-a stins din viață vineri noaptea spre sâmbătă. Maria Cochină, profesor de istorie și fost inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj,  a decedat. Avea 62 de ani.

„Maria Cochină (13 iunie 1962 – 7 septembrie 2024). Cu profund regret și suferință anunțăm trecerea la cele veșnice a colegei noastre prof. dr. Maria Cochină… Drum lin în noua călătorie!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu.

Maria Cochină a ocupat  funcția de inspector școlar de specialitate peste 15 ani, a fost și inspector școlar general adjunct și inspector școlar general în perioada pandemiei. A fost un cadru didactic foarte implicat în activitatea școlară, a pregătit generații întregi de elevi, a fost un model de urmat și un om plin de empatie.

Zeci de mesaje de condoleanțe au apărut în mediul online, mesaje transmise de foști elevi, ajunși profesori la rândul lor, oameni pe care profesorul Maria Cochină i-a inspirat. „Cuvintele sunt de prisos! M-ați învățat cum să fiu profesor de istorie atunci când am intrat în învățământ, mi-ati fost metodist la gradele didactice, am povestit istorie şi despre istorie, am împărtăşit momente minunate.... ! Drum bun în lumină, doamna Inspector”, a scris profesor Jana Raț de la Motru. „Mi-a fost profesor de istorie în clasa a XII-a, cred că numai ce terminase facultatea... Excepțional profesor! Odihnă binecuvântată! Nu-i drept... Câtă viață rămasă netrăită”, a transmis Lucia M. din Târgu-JIu.

 

 

Vizualizări: 1,074

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste