(închide)

Liceul Tehnologic Țicleni, 50 de ani de activitate!

 

Liceul Tehnologic Țicleni împlinește, joi, 15 iunie, 50 de ani de la înființare. La ceas aniversar, conducerea unității de învățământ are un obiectiv ambițios: obținerea statutului de colegiu național. Istoria Liceului Tehnologic Ţicleni este strâns legată de istoria petrolului de pe meleagurile Gorjului. Liceul Țicleni a luat fiinţă în anul 1973 ca urmare a necesităţii calificării forţei de muncă în domeniul petrolului iar în prezent şcolarizează peste 400 de elevi în domeniul real şi tehnic. Baza materială modernă asigură condiţiile necesare unui proces instructiv-educativ de calitate, fiind permanent adaptată noilor cerinţe impuse de piaţa forţei de muncă. Principala menire a şcolii a fost şi este educarea şi instruirea tinerei generaţii.

Actualul subprefect de Gorj, Mihai Istrate, a condus liceul din 2012 având, în prezent, contractul de management suspendat. Istrate spune că una dintre condițiile ca un liceu să devină colegiu este aceea de a avea 50 de ani de activitate. Momentul va fi sărbătorit, așa cum se cuvine, pe 15 iunie, cu începere de la orele 11.00 când, în incinta liceului, sunt invitați foștii profesori, foștii elevi și cei care au pus umărul la dezvoltarea acestei unități de învățământ etalon pentru zona Țicleni și pentru județul Gorj. Directorul unității de învățământ, prof. Daniel Dumitru Șoșoi, a afirmat că vor fi organizate manifestări cu acest prilej și o festivitate la un înalt nivel.

Baza materială a LIceului este compusă din: 8 săli de clasă, 6 laboratoare (fizică, chimie,foraj, electrotehnic, mecanic, desen tehnic), 2 cabinete de informatică (50 calculatoare conectate la internet), 4 ateliere-şcoală. Bibliotecă (peste 20.000 volume)
Sală de sport (suprafaţă joc sintetică), Bază sportivă (2 terenuri de sport), Cabinet de consiliere şcolară și Amfiteatru. 

Galerie foto


Vizualizări: 645

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste