(închide)

Istoria jocului de blackjack

 
Foarte popular la ora actuala, jocul de blackjack reprezinta o atractie pentru o multime de oameni din toate categoriile sociale. De asemenea, este important de precizat inca de la bun inceput faptul ca istoria acestui joc este foarte bogata, asa ca daca iti doresti sa afli povestea jocului blackjack, suntem siguri ca articolul nostru iti va fi de ajutor!
Cu o istorie impresionanta si cu adepti in intreaga lume, jocul de blackjack a evoluat de-a lungul timpului si totodata atrage in continuare o multime de jucatori. 
Vrei sa afli istoria acestui joc?
Istoria jocului de blackjack

In ciuda popularitatii sale, inca nu este cunoscut locul exact unde a aparut acest joc. Totusi, sunt tot mai multe vocile care spun acelasi lucru. Conform acestora, jocul de blackjack ar fi aparut in secolul XVII in Franta.
Pe atunci era cunoscut cu numele „vingt-et-un”, adica douazeci si unu, daca ar fi sa il traducem, nume care este folosit si astazi adesea. Pe atunci, in cea mai mare parte regulile erau aproape aceleasi precum in prezent. 
Numele de blackjack a aparut ceva mai tarziu, atunci cand jocul a ajuns in Statele Unite ale Americii. Pe aceste meleaguri jocul a fost adus de catre colonistii francezi. In ciuda faptului ca la inceputurile sale nu a prins prea bine la public, mai apoi popularitatea jocului a crescut intr-un ritm foarte alert.

Popularitatea in America

Te intrebi care au fost motivele pentru care jocul de blackjack a devenit atat de popular in Statele Unite ale Americii? 
Afla ca popularitatea acestui joc a crescut in mod considerabil odata cu secolul XIX, in timpul Razboiului Civil American.
Atmosfera fiind destul de anosta in taberele militare, soldatii au inceput sa il practice pentru a se bucura de divertisment. 
Prin urmare, nu a durat mult pana cand acest joc de carti a castigat popularitate si in afara cercurilor militare, fiind tot mai apreciat chiar si de catre civili.

Evolutia acestui joc

Odata cu trecerea timpului, jocul de blackjack s-a dezvoltat tot mai mult. Nu a durat mult pana cand acest joc a facut marele pas catre lumea cazinourilor. 
Mai precis, acest lucru s-ar fi petrecut in secolul XX, in anii `30-`40, moment in care jocul de blackjack a fost adoptat de catre cazinourile din Nevada si mai ales in Las Vegas.
Asa se face ca astazi daca vei cauta pareri despre Las Vegas, vei afla ca in oferta acestui cazinou online gasesti, printre altele, si jocul de carti numit blackjack.
De fapt, acesta a fost momentul in care jocul cunoscut ca douazeci si unu devenea „blackjack”. 
Denumirea a fost adoptata datorita unei noi reguli conform careia jucatorul care detinea un as de trefla sau pica si un valet de aceeasi culoare beneficia de o plata suplimentara.
Nu mai incape indoiala in legatura cu faptul ca popularitatea jocului a crescut intr-un ritm foarte alert, devenind rapid unul dintre cele mai indragite jocuri de masa. 
In ciuda faptului ca anumite reguli s-au tot schimbat de-a lungul timpului, ideea principala a ramas mereu aceeasi: scopul este de a obtine carti cu valoarea apropiata de 21, fara ca acest prag sa fie depasit.

Strategiile jocului

Desigur ca odata cu trecerea timpului au aparut mai multe diferite strategii dar si controverse. 
Acest joc a fost in atentia a o multime de matematicieni care si-au propus sa descopere diferite strategii cheie si oportunitati pentru a obtine castiguri rapid si usor.
Cazinourile nu au fost deloc fericite cu ideea ca ar putea aparea trucuri pentru a castiga mai usor, asa ca au inceput sa implementeze tot mai multe masuri si restrictii pentru ca jucatorii sa nu poata numara cartile. 
De exemplu, au fost introduse diferite metode pentru amestecarea cartilor, astfel incat strategiile aparute sa nu poata fi exploatate.

Blackjack-ul in ziua de azi

Desigur ca aparitia internetului a fost benefica atat pentru cazinouri cat mai ales pentru jocul de blackjack. Nu a durat mult timp pana cand blackjack-ul a facut mare pas catre mediul online.
Prin urmare, astazi cei care isi doresc sa joace acest joc, pot face asta de pe telefon sau de pe laptop, neavand nevoie decat de o conexiune la internet. 
De asemenea, odata cu lansarea internetului au aparut diferite versiuni de blackjack, asa ca pasionatii acestui joc au numeroase optiuni la dispozitie in cazul in care varianta clasica devine monotona pentru tine.
Acesta a fost articolul nostru despre istoria blackjack-ului. Dupa cum ai putut observa deja, istoria acestui joc este foarte lunga dar si bogata, asa ca speram ca informatiile oferite in randurile de mai sus ti-au fost de ajutor. 
Iar daca obisnuiesti sa iti incerci norocul in acest joc de masa, nu ne mai ramane decat sa iti uram sa fii responsabil, astfel incat sa poti evita problemele asociate cu dependenta pentru jocurile de noroc.

Vizualizări: 287

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste