(închide)

Autoliv Rovinari, parteneriate cu instituții de învățământ pentru angajarea unor tineri absolvenți

 

Lipsa unor locuri de muncă a avut ca urmare directă migrarea populației tinere spre județe unde nu există această problemă. Tocmai spre a oferi tinerilor o șansă să poată sta în județul în care s-au născut, Autoliv Rovinari face demersuri pentru a reînvia conceptul de învățământ dual.

Autoliv Rovinari livrează ceea ce produce pentru clienti precum Dacia, Renault, Volkswagen, Stellantis, BMW Group, Nissan, Mitsubishi, Volvo, Jaguar si Ford. În cei cinci ani de existență pe piața automotive, Autoliv Rovinari a livrat aproximativ 90 milioane de închizătoare pentru centurile de siguranță, ceea ce înseamnă că  peste 18 milioane de masini care circula pe strazi in intreaga lume sunt dotate  cu sistemele de siguranta auto create la Rovinari!

Potrivit reprezentanților Autoliv Rovinari, inițiativa de a încheia parteneriate cu instituții de învățământ  vine ca urmare a migrației forței de muncă și pentru că, datorită acestui demers, absolvenții aflați în căutarea unui loc de muncă vor avea posibilitatea să lucreze într-o companie multinațională care este lider global în sisteme de siguranță auto.

„Ne dorim ca învățământul dual să fie o formă pentru pregătirea tinerilor specialiști prin formarea competențelor practice. Astfel, Autoliv Rovinari încheie parteneriate cu Universitatea “Constantin Brancusi” din Târgu Jiu și cu Liceul “Gheorghe Tătărescu” Rovinari pentru ca tinerii absolvenți din cele două unități de învatamânt să aibă oportunitatea unui job într-o companie care investește în dezvoltarea profesională a tinerilor. În prezent, divizia noastră are 1.070 de angajați, mulți dintre aceștia fiind absolvenți ai celor două instituții de învățământ. Responsabilitatile de instruire și formare vor fi partajate intre partenerii duali – instituția de invatamant si angajator”, au transmis reprezentanții companiei Autoliv Rovinari printr-un comunicat de presă.

Inițiativa acestora este foarte bună și este o șansă pentru tinerii care își doresc un loc de muncă stabil în localitatea în care locuiesc sau în județul natal.

Galerie foto


Vizualizări: 330

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste