(închide)

Investesc într-o fermă de struți la Bolboși! Antreprenorii spun că poate deveni o afacere profitabilă

 

Creșterea struților a devenit o afacere din ce în ce mai apreciată de antreprenorii din mediul rural. La Bolboși, familia Cilincă a dezvoltat în ultimii ani o astfel de afacere și spun că doar prin muncă poți reuși. Cresc struți din 2016 și în prezent comercializează pui, iar afacerea promite să devină și mai profitabilă. În foarte multe comune din județul Gorj există astfel de antreprenori care muncesc zi de zi pentru a avea succes! Sunt un exemplu de urmat…

Ferma de struți a familiei Cilincă se află în localitatea Bolboși din comuna cu același nume. Constantin Cilincă, 31 de ani, a decis să investească în înființarea unei ferme de struți acum cinci ani. Momentan au patru familii producătoare, fiecare familei fiind compusă din două femele și un mascul. „Muncim cu toții din familie la ferma noastră, ne ajutăm mereu unii pe alții. La început de drum, este dificil ca în orice business, dar învățând din propriile greșeli, am ajuns în momentul de față să ni se pară ușoară creșterea și îngrijirea familiilor producătoare de struți și incubarea ouălelor de struți. Fiind păsări foarte mari, cele mai mari, de fapt, au nevoie de un spațiu mai mare, undeva la 250 m² per familie. Struții sunt foarte rezistenți la boli și temperaturi scăzute, în plus au nevoie de liniște și o alimentație corespunzătoare. Anual se cheltuie aproximativ 2500 euro cu ei”, a spus Constantin Cilincă din Bolboși.

Ideea creșterii struților i-a venit într-o zi în care căuta cu totul altceva pe internet. A găsit informații despre puii de struț și i-a surâs ideea. „Din curiozitate am căutat, am analizat și am fost interesat de această afacere. Le-am povestit despre această posibilă afacere și celor din familie și studiind mai bine, au ajuns la concluzia că se merită să investim. În luna august (perioadă călduroasă) am achiziționat prima familie de struți, familie foarte tânără, pe care îi detin și în momentul actual fiind o familie producătoare. Ca în orice business au fost și eșecuri, dar nu am renunțat deoarece fac parte dintr-o familie de oameni ambițioși. În acest tip de afacere ai nevoie de foarte multă implicare și răbdare”, spune Costi Cilincă.

După doi ani de zile, struții au început să facă ouă. Antreprenorii au achiziționat un incubator pentru 60 de ouă. Din dorința de a se dezvolta, familia Cilincă a cumpărat încă 10 pui pentru formarea mai multor familii. Puii au fost cumpărați din ferme din România și Franța. În 2020 au apărut și primii puișori din recoltă proprie. Antreprenorii își doresc să aibă zece familii în scurt timp. „Vindem pui în prezent, deoarece nu avem spațiu suficient în momentul actual pentru creșterea mai multor familii de adulți. Consumul de carne este în continuă creștere, deoarece este foarte sănătoasă și este lipsită de colesterol. Majoritatea oamenilor cumpără struți și pui pentru dezvoltarea unei afaceri”, a mai spus Constantin Cilincă.

Galerie foto



Vizualizări: 6,290

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste