(închide)

Edu Power: 32 de copii din mediul rural au explorat lumea științei

 

Proiectul  „Edu Power” a fost lansat cu succes la Peștișani alături de primii 32 de copii din mediul rural care au făcut o incursiune în lumea științei explorând cele peste 20 de experimente create în cadrul proiectului. 

Proiectul Edu Power este finanțat de Grupul CEZ România prin programul Generatorii de Bine, gestionat în parteneriat cu Fundația Comunitară Vâlcea. A fost interacțiune în lumea științei cu aproximativ 400 de copii, tineri și adulți în cadrul evenimentului @noapteacercetatorilor2023 

„Le mulțumim tuturor celor care au dat curs invitației noastre și au fost alături de noi: domnului Prefect Iulian Popescu, doamnelor Georgiana Semenescu și Olivia Logascu reprezentante ale Consiliului Judetean Gorj și reprezentanților din partea presei. Mulțumim domnului primar Cosmin Pigui, Isabelei Coară și doamnei director de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși pentru deschidere și pentru sprijin. Mulțumim Costel Parau reprezentant Cez pentru că ai crezut în noi! Mulțumim voluntarilor noștri extraordinari pentru tot efortul depus și toata implicarea voastră”, au transmis cei de la Be Teen.  

Un rol extrem de important l-au avut mereu elevii care fac parte din Echipa „Tea Borgs” a Colegiului Național Tudor Vladimirescu. Copiii și tinerii din mediul rural vor descoperi lumea fascinantă a roboților cu ajutorul echipei Tea Borgs!

„Avem experimente din zona magnetismului, matematicii, fizicii, chimiei, din zona de robotică, jocuri de inteligență și multe altele. Sunt peste 20 de experimente pe care copiii le pot învăța. Vrem ca prin aceste experiențe practice să înțeleagă mai multe din aceste domenii și să își pună gândirea la contribuție. Trebuie să menționăm colaborarea cu echipa de robotică «Tea Borgs», echipa de robotica din cadrul Colegiului Național «Tudor Vladimirescu», care ne-a susținut și sunt creatorii unor experiențe extraordinare în domeniul roboticii. Îi urmărim de foarte mult timp, îi admirăm și îi apreciem pe acești tineri extraordinari și pe domnii profesori care îi sprijină pentru a ajunge cei mai buni!Ne propunem să ajungem la cât mai multe școli din aceste comune și, după finalizarea proiectului, acest tip de proiect să crească și să se bucure de sustenabilitate. Lipsește partea practică din învățământul românesc, pentru că mulți dintre copii învață mai ușor în acest mod. Am descoperit această nevoie văzând copiii din mediul rural și luând contact cu ei“, a spus Roxana Pistol, președinta Asociației „Be Teen“, care derulează acest proiect - (citat preluat din publicația Viața Gorjului - VIDEO AICI).

 

Galerie foto


Vizualizări: 359

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste