(închide)

„Dragobete, sărbătorim românește!”, la Țicleni

 

Și anul acesta, Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, a fost celebrat la Țicleni, la Casa de Cultură, sub îndrumarea profesorului coordonator Cristina Negreanu. Pe 24 februarie au fost finalizate activitățile cuprinse în cadrul Proiectului de parteneriat „Dragobete, sărbătorim românește!”, proiect încheiat între Primăria Țicleni, Casa de Cultură, Scoala Gimnaziala Țicleni, Parohia Țicleni - Biserica Sf. Gheorghe și Liceul Tehnologic Bâlteni-Grădinița Peșteana Jiu. 

Activitățile proiectului „Dragobete, sărbătorim românește!” s-au desfasurat etapizat în institutiile partenere în proiect și au debutat în luna ianuarie, cu prezentarea temei, dar și cu dialoguri privind buna desfășurare. Elevii participanți au primit atunci materialele informative și temele potrivite pentru a redacta eseuri. De asemenea, copiii au primit materiale pentru a realiza felicitări de Dragobete și a alte obiecte semnificative pentru această sărbătoare. Expozițiile cu lucrările realizate de elevii participanți în proiect au fost amenajate la Casa de Cultură Țicleni, Școala Gimnazială Țicleni și Biserica Sf. Gheorghe Țicleni. De asemenea, în cadrul proiectului a fost organizat și un concurs interdisciplinar intitulat „Dragobete, sărbătorim românește!” având proba principală „Despre Dragobete”. 

Pe 24 februarie a avut loc și o expoziție de carte veche, fiind expuse volume interesante din care participanții au aflat legende, obiceiuri și tradiții locale legate de Dragobete. Ziua îndrăgostiților la români își are originea în tradiții de pe vremea dacilor și în credința într-un zeu al iubirii. Pornind de la această realitate, organizatorii proiectului „Dragobete, sărbătorim românește” au dorit să le insufle elevilor dorința de a păstra tradițiile noastre autentice.

„Activitățile au avut un impact pozitiv asupra elevilor, care s-au implicat și au aflat lucruri interesante despre această sărbătoare a românilor! Se aduc mulțumiri speciale domnului primar Rdau Constantin, doamnelor director Mirela Plesa si Vuc Adela Lavinia, domnului profesor Vasile Codrut Suta, doamnei bibliotecar Trusca Abiana Sorina, doamnelor profesor: Andreea Zguroiu, Cristina Cretan, Nicoleta Stănoiu, Luminita Coman, părintelui Dragomir Țicleanu. La finalul activității de astăzi, domnul edil Radu Constantin a oferit diplome tuturor coordonatorilor și elevilor participanți. Scopul proiectului a fost să stimuleze tinerii în păstrarea, transmiterea și revigorarea tradițiilor și obiceiurilor autentice folclorului românesc”, a spus profesorul Cristina Negreanu, coordonatorul Casei de Cultură Țicleni. Astăzi, la activitatea finală a proiectului, pe lângă concluzii, s-au purtat și discuții referitoare la viitoarele proiecte.

Galerie foto







Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste