(închide)

COD PORTOCALIU de ploi torențiale și abundente în Gorj

 

Administrația Națională de Metorologie a emis un  COD PORTOCALIU de ploi torențiale și abundente pentru mai multe județe din țară, inclusiv județul Gorj.
Intervalul de valabilitate: 29 septembrie, ora 10:00 – 30 septembrie, ora 12:00!
Fenomene vizate: ploi torențiale și abundente!
Zone afectate: nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Carpații Meridionali și Orientali!
În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente.
În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50...90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp.
„În fața naturii dezlănțuite fiecare dintre noi trebuie să știe cum să reacționeze, iar cele mai importante sunt măsurile de protecție, luate din timp. Așadar, aveți grijă să curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
Nu aruncaţi gunoaie sau resturi vegetale în albiile apelor curgătoare și nici în şanţurile sau canalele de colectare a apei.
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel către cetățeni să nu le traverseze și să nu se apropie de malurile acestora”, anunță ISU Gorj.
Pe platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă https://fiipregatit.ro/ pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteţi proteja în diverse situaţii de urgenţă, generate de fenomene meteo extreme.
Pentru orice situație de urgență nu ezitați să apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Noi suntem la datorie și suntem pregătiți pentru a gestiona orice situație de urgență!

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste