(închide)

Care este răspunsul lui Ion (Jean) Țîrlea – Targu Jiu Odinioara la întrebările „Credeți în minuni? Dar în tânara generație?”

 

Jean Țîrlea, târgujianul care a înființat cu ani în urmă pagina „Târgu Jiu Odinioara”, s-a numărat printre primii gorjeni care i-a felicitat pe cei doi olimpici de la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu care au fost admiși cu nota zece la facultăți de top din România.  „Doi olimpici ai Colegiului Național Ecateina Teodoroiu Târgu Jiu admiși cu 10 la facultăți de TOP din țară. Este Vorba despre Daniel Bîrsan și Andrei Adrian Răgman. Despre Daniel Bîrsan și Alexandra Popescu spuneam că voluntar au fost inițiatorii creării paginii www.targujiuodinioara.ro, Daniel Bîrsan fiind cel care a dus greul acestui proiect și mulțumită abilităților și talentului său a asigurat realizarea tehnică a platformei. Felicitări!”, a scris Jean Țîrlea. 

Târgujianul căruia întreaga comunitate îi este recunoscătoare pentru că ne-a reamintit frumoase realități din istoria Târgu-Jiului de odinioară, a mai postat un mesaj extrem de grăitor, un mesaj care ne întărește speranța în generația aceasta de tineri implicați în viața urbei, plini de creativitate și de dorința de a lăsa ceva în urma lor. Mesajul lui Jean Țîrlea mai jos: 
 
„Credeți în minuni? Dar în tânara generație? Am creat “Târgu Jiu Odinioară” cu speranța de a deveni o oază virtuală , o evadare din cotidian, o întoarcere în timp printre oamenii vremurilor de de altădată, o nostalgică fereastră ce poate naște amintiri, melancolii, trăiri, pilde, bucurii sau uneori doar o blândă desfătare a privirii, o fereastră care să ne arate rădăcinile, să ne reamintească de unde venim pentru a ști mai bine cine suntem și poate, să ne arate o cale…o altfel de cale…

De-a lungul celor peste 10 ani în care activitatea paginii s-a desfășurat pe facebook, destinul meu s-a schimbat într-o manieră neașteptată împletindu-se cu evoluția ei și cu oamenii pe care i-am cunoscut în această lume virtuală și dincolo de ea.

Recent doi adolescenți, doi elevi din elita tinerei generații de la C.N.E.T. - Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu" Târgu Jiu, doi olimpici a căror impresionantă activitate școlară și extrașcolară constituie un real motiv de mândrie pentru învățământul gorjean, mi-au făcut o propunere extraordinară. Fără nici un fel de apel din partea mea, fară nici o influență din exterior, inițiativa aparțînându-le în totalitate, voluntar, mi-au făcut surpriza de a-mi propune să construim împreună o platformă pe internet în afara acestei rețele de socializare, o platformă în care să expunem o parte din activitatea de aici a “Târgu-Jiului-de-Odinioară” spre a-i spori astfel vizibilitatea. Atunci când mi-au făcut această propunere, cei doi adolescenți nu știau că eu cumpărasem deja domeniul site-ului www.targujiuodinioara.ro de câțiva ani și intenționăm să realizez același proiect, intenție ce rămăsese însă “pentru perspectivă”.

Nu mi-aș fi imaginat că voi primi o astfel de propunere, o ofertă care nu vine de la specialiștii din branșă, de la oamenii care se ocupă cu Website Design, ci de la doi tineri entuziaști care benevol, renunțând la o bună parte din timpul lor liber, au dorit să facă ceva pentru Târgu Jiu, pentru Gorj, și au considerat că aceste mărturii ale trecutului prezente aici merită o mai bună vizibilitate. Deși inițial am fost tentat să cred că această propunere se va pierde în noianul atâtor și atâtor bune intenții ce adolescența în exuberanța ei le aduce în cale, unele înlocuindu-le pe celelalte, timpul ce urma să vină avea să-mi arate că m-am înșelat. În ceea ce-i privește, din primele clipe am fost încântat și cucerit de delicata lor timiditate, o timiditate ce încet, încet s-a disipat și în foarte scurt timp am avut o agreabilă comunicare: caldă, cordială și foarte degajată. La invitația mea mi-au făcut o vizită, ne-am cunoscut mai bine, le-am prezentat micul meu “muzeu” de “vechituri” cu de-ale Târgului de pe Jiu și de-ale Gorjului de altadată, am pus țara la cale și ne-am apucat de treabă, o muncă de echipă. Alexandra Popescu este cea care a avut inițiativa creării paginii iar propunerea mi-a fost făcută după ce în prealabil și Daniel Bîrsan se alăturase acestei inițiative. N-a fost o muncă realizabilă de-azi-pe-mâine, pentru că pagina a necesitat foarte multe detalii ce am urmărit să fie strict într-un anume fel. Dacă în cazul dezbaterilor ne-am implicat toți trei venind cu propuneri si idei, materializarea ei, adică realizarea tehnică a platformei, este rezultatul extraordinarei priceperi, talentului și muncii susținute de care a dat dovadă Daniel, care statornic și răbdător multelor și deselor schimbări ce au apărut pe parcurs, a “meșterit” cu iscusință fiecare “idee” reușind să-i dea viața și să găsească soluții pentru a o implementa. Pentru a vedea rodul colaborării noastre de până acum vă invităm să vizitați platforma nou creată care se află aici: www.targujiuodinioara.ro
P.S. Pagina este în continuă dezvoltare și dacă doriți să ne ajutați la promovarea ei, puteți distriibui această postare. Am dori de asemeni să ne împărtășiti dacă are o bună funcționabilitate sau dacă întâmpinați vreo dificultate în utilizarea ei. Mulțumim!”- ( Țîrlea Ion – Targu Jiu Odinioara)

 

Vizualizări: 540

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste