(închide)

Cabana Aninișanca din Crasna, un loc unic, de poveste! „Suntem iubitori de autentic și tradiție!”

 

Comuna Crasna este una dintre cele mai frumoase din județ, mai ales, datorită amplasării sale sub munții falnici ai Gorjului! Este o destinație turistică preferată atât de români, cât și de străini, ca mai toată Oltenia de sub munte. Aici se poate practica cu ușurință turismul cultural, dar și cel de relaxare, mai ales că din punct de vedere etnocultural, comuna Crasna reprezintă o zonă de interferenţă dintre zona etnografica a Olteniei de sub Munte şi zona etnografică Mărginimea Sibiului. De-a lungul anilor, la Crasna au fost ridicate numeroase pensiuni și agropensiuni turistice, care își așteaptă oaspeții cu drag și mai ales cu bucate alese și servicii de calitate. La acest capitol se înscrie și Cabana Aninișanca din satul Aninișul din Vale.

Construită în afara vetrei satului, Cabana Aninișanca este căutată de turiștii dornici de relaxare într-o zonă unde aerul curat și peisajele de vis te duc cu gândul la altă țară. Înconjurată de o minunată pădure de brazi falnici, Cabana Aninișanca este destinația potrivită dacă ești în căutarea unui spațiu de cazare retras, unde să te poți detașa de „gălăgia” marilor orașe! În 2002, Cabana din satul Aninișul din Vale și-a deschis porțile, iar de-a lungul anilor aici s-au cazat atât turiști români, cât și străini. „Este o afacere de familie. Pentru construcția ei nu am accesat fonduri europene, construcția propriu zisă a fost începută cu mulți ani în urmă de către socrul meu, împreună cu soțul meu. Cabana a fost construită în timp, cu multă muncă și efort susținut de întreaga familie, efort financiar, efort fizic și desigur cu multă răbdare și suflet, așa cum se întâmplă când vrei să faci un lucru trainic care să dureze peste generații. S-a pornit la drum cu multă râvnă și candoare, dar și cu asumarea faptului că profitul poate să se lase așteptat. Cabana a fost inaugurată în anul 2002 atunci când am botezat-o pe fiica noastra cea mica, Marta. Numele cabanei are legatura cu numele satului nostru, cu faptul că noi avem numai fete, fapt pentru care am dorit să păstrăm și să ne bucuram de energia feminină și de aici personificarea!”, a spus Luminița Brînzan, proprietara afacerii. Fiind o afacere de familie, cei din familia Brînzan se ocupă de tot: mâncare, curățenie, lemne pentru iarnă, conserve și produse tradiționale care necesită un timp mai îndelungat de preparare, de exemplu garniță, slăninuță, cârnații afumați, brânza, vinul și țuica etc. Cei care le-au degustat spun că sunt excelente! Tot ei spun că sejururile petrecute la Crasna au fost foarte frumoase, mai ales datorită ospitalității proprietarilor. „Turiștii s-au bucurat de locul inedit, de deschiderea și de căldura noastră. Sunt atrași de liniștea, de curățenia și pitorescul locului, de serviciile de calitate, de bucătăria noastră naturală și tradițională!”, a spus Luminița Brînzan.

Familia Brînzan este compusă din oameni „mici și mari”, dar toți sunt apreciați și iubiți de cei care îi cunosc. Sunt oameni darnici, foarte muncitori, credincioși și mereu dispuși să ajute pe cei care au nevoie, ospitalieri și iubitori ai Gorjului, ai tradițiilor noastre care ne definesc. Și-au crescut copiii în dragostea față de natură și Dumnezeu, i-au învățat să fie mereu recunoscători, visători, optimiști și veseli! Să muncească, pentru că munca nu a fost și nu va fi vreodată o rușine! Sunt oameni cu principii morale și vă va fi drag să le călcați pragul, vă promitem. „Despre noi.... ce să spun, suntem o familie și asta este cel mai important. În afara de faptul că fiecare dintre noi știe foarte bine ce are de făcut pentru a duce o viață asumată și conștientă, familia este împlinirea noastră. Suntem o familie mare, formată din copii, părinți, bunici, convinsă că sporul casei înseamnă gospodărie închegată în care oamenii sunt sănătoși și voioși, lucrează de plăcere și de folos, unde animalelor le merge bine și recoltele sunt mai mult decat îndestulătoare. Suntem conștienți de unicitatea și potențialul turistic al zonei, dar în afară de acest lucru suntem iubitori de autentic, rădăcini și tradiție. Trebuie să ne păstrăm valorile și unicitatea! Suntem optimiști!”, a spus, în încheiere, Luminița Brînzan din Crasna.

Galerie foto






Vizualizări: 2,163

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste