(închide)

Alex Răscol, absolvent al CNET Târgu-Jiu, admis cu medie foarte mare la Medicină: „Îmi doresc să îmi pot ajuta semenii!”

 

Alex Răscol este unul dintre absolvenții CNET și a avut mereu rezultate foarte bune la școală. De curând, a fost admis la  Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, cu media 9,3. A ales Medicina pentru că vrea să își ajute semenii!

Alexandru Mihail Răscol a absolvit, vara aceasta, cursurile Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu-Jiu. A fost fascinat, încă de mic, de biologie și mai apoi de anatomie, dorindu-și să afle cum funcționează corpul uman. La liceu, a fost olimpic la biologie, a avut mereu rezultate foarte bune și la celelalte materii, dorindu-și să acumuleze cât mai multe cunoștințe. De asemenea, de-a lungul anilor, Alex a participat la concursuri, olimpiade și alte competiții, obținând premii importante. De exemplu, la concursul „Medicii de mâine” de la Slatina a obținut de două ori medalii. A absolvit Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu cu media 9,96, obținând și la bacalaureat medie mare. 

La București a susținut examenul de admitere la Facultatea de Medicină și a fost admis cu media 9,3 (sau 93 de puncte din 100). La Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, Alex Răscol va studia medicina generală, urmând, ca pe parcursul anilor să decidă ce specialitate va alege. „Încă de mic m-a fascinat corpul uman și felul în care funcționează acesta, iar în toți anii de școală, biologia a fost materia mea preferată. Îmi place să empatizez cu oamenii și de aceea am ales să le fiu de ajutor în suferință lor, să învăț să îi pot ajuta să învingă bolile. Încă nu am decis ce specialitatea voi alege; în timpul stagiilor, în anii care vin, cu siguranță voi face alegerea corectă, care să mi se potrivească”, a spus Alex Răscol. 

De profesie asistent medical, mereu dedicată pacienților, Daniela, mama lui Alex, se declară mândră și împlinită! Femeia lucrează la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, într-una dintre cele mai grele secții, Medicină Internă și mereu și-a învățat copiii să fie oameni buni și cu principii. „Alex a întrat la medicină București cu 93 de puncte, la buget. Sunt o mamă împlinită și mândră de tot ce a realizat fiul meu. Am copii buni, mereu au fost serioși, dornici să învețe, tot ce au reușit în viață, a fost pe meritul lor, amândoi!”, a transmis Daniela, mama adolescentului. 

Felicitări, Alex!!

Vizualizări: 8,673

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste