(închide)

Nu mai tolerați abuzul de putere! Respectul nu se negociază! Vocea pacientului contează

 

Având în vedere experiența mea extrem de neplăcută cu unul dintre psihologii din Craiova, care activează într-un spital public, consider că este momentul să nu mai lăsăm astfel de situații să treacă neobservate. Această experiență, care ar putea părea un simplu incident pentru unii, poate deveni un punct de cotitură pentru schimbare. După ce am făcut publică această situație, am primit numeroase mesaje de la oameni care au trăit experiențe similare, în spitalele din Dolj, și care susțin că este nevoie de o intervenție reală. 

Prin urmare, nu este suficient să atragem atenția asupra problemei. Este esențial să găsim soluții concrete și să luăm măsuri pentru ca astfel de comportamente inacceptabile să nu mai fie tolerate în sistemul public de sănătate.

„Ca pacient, te simți descurajat și abandonat”, acesta este mesajul-concluzie al tuturor mesajelor primite în ultimele săptămâni. 

Iată câteva dintre mesajele pe care le-am primit: 

„Am ajuns la medic cu o problemă serioasă și m-a tratat cu o indiferență maximă. M-a întrerupt de fiecare dată când încercam să vorbesc și nu mi-a acordat nici măcar 5 minute pentru a-mi explica ce am. M-am simțit ca și cum nu aveam niciun drept. Nu mi-am mai rezolvat problema. Am plecat în altă parte”, ne-a scris o persoană care a fost pacient al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. 

„Am avut o experiență urâtă la Filantropia. Când am mers la Urgențe, cu fetița mea, pediatrul era evident iritat, m-a tratat cu superioritate și nu mi-a oferit niciun fel de explicații. La final, mi-a recomandat un tratament și m-a chemat la cabinetul dumnealui pentru mai multe amănunte”, spune o mămică din Craiova. 

„Am avut impresia că sunt un simplu obiect pe care medicul îl tratează pentru a-și face treaba. Nu m-a întrebat mai nimic despre simptomele mele, nu a avut nicio preocupare pentru a găsi o explicație a durerii mele. De la Neurologie, de pe Calea București, m-a trimis la Spitalul Nr. 1. Nici acolo nu am rezolvat problema, motiv pentru care am plecat mai departe”, susține un alt pacient. 

„Am ajuns la un consult urgent și medicul era clar nemulțumit că îmi pierd timpul. M-a certat pentru că am cerut o a doua părere și m-a făcut să mă simt vinovat că am venit la spital”, ne-a scris un pacient al Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova. 

„Am fost la o consultație, la Policlinică, la Spitalul Nr.1, pentru o problemă la ochi și medicul a petrecut mai mult timp vorbind despre aparatura de la cabinetul privat, care m-ar fi ajutat mai mult decât cea pe care o are spitalul. După câteva minute petrecute acolo, m-am simțit extrem de frustrat. Nu înțeleg de ce procedează așa”, spune un alt pacient. 

„După ce am stat internat câteva zile, medicul m-a tratat cu aroganță și m-a ignorat complet. Nu a avut răbdare să îmi explice nimic și nu m-a lămurit nici măcar despre tratamentul pe care urma să îl urmez. M-am simțit ca o marionetă în mâinile lor. Și cam atât. Păcat de condițiile de acolo, pentru că la Filantropia chiar s-a investit”, arată un alt mesaj. 

Pornind de la mesajele primite și experiențele împărtășite de mulți dintre dumneavoastră, dăm startul unei campanii ce are ca scop aducerea în atenție a comportamentelor inacceptabile din sistemul public de sănătate.

Consider că astfel de situații nu trebuie să mai fie ignorate!  Împreună cu managerii unităților spitalicești încerc, prin comunicare, să transform aceste experiențe neplăcute într-o oportunitate pentru schimbare! 

Vă invit să vă alăturați, să împărtășiți experiențele dumneavoastră și nu uitați că aveți dreptul să fiți respectați!

Sistemul de sănătate merită să fie mai bun: Campanie pentru respect și empatie!

Vizualizări: 466

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste