(închide)

Zeci de elevi la manifestarea „Tudor Arghezi-poetul și apicultorul”! A fost lansat un nou număr al Revistei „Albinușa”

 

„Tudor Arghezi-poetul și apicultorul” este o manifestare culturală care are scopul de a readuce în atenția elevilor, profesorilor și autorităților relația om-natură, fiind o sărbătoare-omagiu adus albinăritului și albinei. Este, de asemenea, momentul potrivit pentru lansarea unui nou număr al revistei culturale „Albinuşa”, care a urmărit și urmăreşte să încurajeze talentul scriitoricesc al elevilor și să popularizeze albinăritul, un meșteșug îndrăgit și practicat şi de către scriitori consacraţi, precum Tudor Arghezi.

Revista micului apicultor, intitulată sugestiv „publicație de apiCULTURĂ”, este un proiect cultural inițiat de muzeograful Albinel Firescu, alături de profesorul Zenovie Cârlugea. Cei doi oameni de cultură își doresc să încurajeze copiii din Gorj să scrie și îi ajută să își publice textile în paginile Revistei Albinușa, alături de texte ale unor scriitori consacrați din Gorj. Au publicat în rândurile revistei Albinușa  nume mari ale literaturii gorjenești precum conf. dr. Ion Popescu-Brădiceni, poetul Spiridon Popescu, profesor Elena Roată, profesorul Zenovie Cârlugea, George Drăghescu etc. Marți dimineața, la Târgu-Cărbunești a avut loc o nouă ediție a minunatei manifestări „Tudor Arghezi-poetul și apicultorul”, zeci de elevi participând. Într-o atmosferă de voie bună, elevii și profesorii lor au prezentat numeroase programe artistice, au cântat, au recitat și au dansat. Copiii au purtat cu mândrie ia românească și au recitat emoționați poeziile lui Arghezi și nu numai. Cele mai bune desene înscrise în competiție au fost premiate, toți elevii participanți la eveniment primind în dar un exemplar din Revista „Albinușa”!

„Este al patrulea an al Revistei Albinușa și cu siguranță vor fi mai multe. Ne-am dorit să încurajăm copii, să îi ajutăm să publice textele lor alături de texte ale unor scriitori consacrați din Gorj. Au publicat în rândurile revistei noastre nume mari ale literaturii gorjenești și elevi Dragotești, Albeni, Cărbunești etc. Desene au trimis foarte mulți elevi din Gorj. Ușor-ușor, manifestarea noastră crește de la sine, devine un festival”, a spus muzeograful Albinel Firescu. Și pentru că de la o sărbătoare dedicată copiilor și albinelor nu putea lipsi mierea și limonada, grație lui Albinel Firescu, fiecare elev participant a putut gusta o limonadă rece și pâine proaspătă cu miere!

Galerie foto




Vizualizări: 376

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste