(închide)

Un delegat permanent al României pe lângă UNESCO, vizită la Târgu-Jiu

 

Adrian Cioroianu, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, este prezent astăzi la Târgu-Jiu pentru a lansa două volume extrem de interesante: „Aproape un secol de dinastie. Povestea monarhiei române de ieri, pentru tinerii de azi şi de mâine” (Editura „Scrisul Românesc, 2018) și „Elena a României”. Evenimentul va avea loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiul Târgu-Jiu, de la ora 15,30. Vor prezenta rectorul Toader Nicoară de la Universitatea „Constantin Brâncuși” și prof. dr. Marius Badea.

În primul volum menționat, Cioroianu prezintă o pagină de istorie, o povestește pe înţelesul tinerilor, în 100 de pagini, care marchează simbolic împlinirea a 100 de ani de la făurirea statului unitar român. Zilele trecute, scriitorul a lansat cartea și în orașul său natal, Craiova. Iată ce declara: „Nu am scris această carte din perspectiva unui monarhist, nici nu mai ştiu ce mai înseamnă a fi monarhist în România de azi, dar am tot respectul faţă de această familie. Care nu a fost nici cea mai inteligentă a Europei, nu a avut nici cea mai mare avere, dar trei dintre cei patru regi ai României au fost în situaţia de a face aproape ce şi-au dorit şi au reuşit. (...) Puneţi mâna pe carte şi citiţi cât mai mult: citiţi şi ce vă dau profesorii, citiţi şi ce vreţi voi. Este cea mai sigură manieră de a vă deschide mintea. Fiecare carte este un fel de cărămidă şi trebuie să vă imaginaţi că mai urcaţi o treaptă, cu fiecare carte!”, citat fiind de jurnaliștii de la http://www.cvlpress.ro.

Tot astăzi, Adrian Cioroianu va susține, alături de primarul Marcel Romanescu, o conferință de presă pe tema “Înscrierea Ansamblului Monumental Calea Eroilor în Patrimoniul UNESCO”.

Galerie foto


Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste