(închide)

Trei cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari, la la cursul de formare “Non formal for inclusion”

 

Trei cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari, au participat la cursul de formare “Non formal for inclusion”, în cadrul Erasmus+ Accreditation proiect nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH000134426, care s-a desfășurat în Istanbul , în perioada 27.06- 05.07. 2024. Doamnele  profesoare participante la acest curs predau discipline diferite: Olaru Roxana- profesor de limba engleză și limba franceză, Ioniță Delia-profesor de fizică și Mihăilescu Delia-profesor de matematică. Modulele cursului au fost: Cultură și interculturalitate, Comunicarea și dinamica grupului, Metode de educație non-formală pentru incluziune, Managementul conflictului și medierea, Evaluare.

Cursul a avut ca scop utilizarea metodelor de educație non-formală pentru a favoriza incluziunea, activități și instrumente de educație non-formală utilizate în mediul formal pentru a asigura incluziunea și integrarea tuturor elevilor.

Prin metodele folosite de formatorii de la asociația Edu2Grow, doamnele profesoare și-au  dezvoltat abilitățile de comunicare, colaborare, incluziune, managementul conflictelor, mediere și empatie, tehnologie digitală, prezentarea unor probleme și rezolvarea acestora, negociere, gândire critică și creativă. S-au desfășurat diverse activități, printre  care “Team building, Istanbul City Hunt” pentru consolidarea muncii în echipă alături de ceilalți participanți la curs, diverse jocuri prin care este stimulată motivația și creativitatea elevilor, precum și integrarea fiecărui copil prin proiectarea și furnizarea de activități și instrumente non-formale. 

Prin participare la această mobilitate, profesoarele au acumulat informații folositoare pentru dezvoltarea profesională, în lucrul cu elevii, părinții, colegii și comunitatea locală, au stabilit legături și colaborări viitoare  cu ceilalți participanți de la curs și cu formatorii.

Cursul de formare din cadrul Acreditării  Erasmus Proiect nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH000134426, derulat de Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari, este un eveniment important.

Galerie foto


Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste