(închide)

Tabără gratuită pentru 20 de elevi din Rovinari! Profesorul de religie îi recompensează pentru rezultatele școlare bune

 

Cei 20 de elevi care fac parte din clasa a V-a B a Școlii Gimnaziale Nr. 3 din orașul gorjean Rovinari vor participa în vara aceasta la o mini-tabără gratuită la Călimănești! Tabără gratuită este oferită de profesorul de religie, care este dirigintele copiilor și care le promisese de la începutul anului acest lucru! Condiția era ca elevii să aibă rezultate foarte bune la învățătură.

Elevii clasei a V-a B de la Școala Gimnazială Nr.3 din Rovinari vor fi răsplătiți de dirigintele lor cu o mini-tabără gratuită de trei zile la Călimănești! Aceasta este recompensa promisă de diriginte (profesorul de religie Adrian Popescu n.red.) pentru rezultatele deosebite la învățătură, căci elevii de la a V-a B au fost „clasa cu cea mai mare medie pe școală”! De asemenea, copiii au obținut distincții la concursurile și olimpiadele județene și naționale. Sub supravegherea atentă a patru însoțitori, cei 20 de beneficiari ai acestui proiect vor petrece trei zile de neuitat în stațiunea Călimănești în perioada 2-4 iulie. Programul taberei va fi pe cât de relaxant, pe atât de încărcat. Potrivit dirigintelui copiilor, profesor de religie Adrian Popescu, elevii vor desfășura mai multe activități creative și recreative, cultural educative și de dezvoltare personală, jocuri interactive de cunoaștere și comunicare, precum și drumeții și pelerinaje la mânăstirile din zonă. Copiii se vor închina și se vor ruga la mânăstirile: Hurezu, Bistrița, Cozia, Turnu și Stânișoara. Vor avea ocazia să viziteze grădina zoologică a orașului Vâlcea, castrul roman de la Călimănești, dar și cascadele Păușa și Lotrișor. Cea mai mare surpriză pentru ei va fi vizitatea parcului acvatic "Aqua Parc" Călimănești. Acest proiect vine în întâmpinarea copiilor și a fost realizat prin strădania profesorului de religie Adrian Popescu, dar și prin grija unor oameni cu suflete mari și bune, care au sponsorizat acest proiect.  „La începutul anului,le-am promis elevilor cărora le sunt diriginte,că dacă vor face performanță, la sfârșitul anului îi voi răsplăti cu o mini tabără gratuită. Atunci nu știam unde se va desfășura tabăra și nici dacă voi avea resursele financiare pentru a derula acest proiect. Cum elevii s-au ținut de promisiune și eu a trebuit să îmi onorez angajamentul față de ei. Nu a fost ușor, au fost și încercări, dar până la urmă Dumnezeu a făcut posibil și ca elevii să obțină rezultate foarte bune, dar și ca visul lor să se împlinească. Țin să mulțumesc doamnei Paul Larisa din Rovinari și prietenilor care au finanțat transportul copiilor cât și unui preot din Rm-Vâlcea prin a cărui mijlocire am putut obține cazarea gratuită pentru copii,dar care a preferat să rămână anonim”, a spus, pentru Pagina Olteniei, profesorul Adrian Popescu de la Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari.

Un profesor care își educă elevii, nu care doar le predă o materie!

Adrian Popescu este originar din municipiul Motru, a petrecut cea mai mare parte din copilărie la Strehaia, în județul Mehedinți, acolo unde bunicii săi l-au educat în spiritul credinței ortodoxe și a iubirii aproapelui. În 2002, tânărul Adrian Popescu absolvea Seminarul Teologic Sf. Nicolae din Râmnicu Vâlcea, iar în 2007 Facultatea de Teologie Craiova, secția pastorală. În 2011, Adrian Popescu a devenit profesor titular obținând cea mai mare notă de la disciplina Religie- 9,15. A predat de-a lungul anilor la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, la Colegiul Mihai Viteazul din Bumbești-Jiu, la Școala Gimnazială Plopșoru, iar de patru ani predă elevilor de la Școala Gimnazială Nr.3 din orașul Rovinari. An de an, profesorul Adrian Popescu se implică alături de elevii săi în fel și fel de acțiuni și activități caritabile. Înainte de Crăciun și Paște, strânge alimente și alte daruri pe care împreună cu elevii săi, cei de la clasa unde este diriginte, dar și de la alte clase la care predă, merg la cămine de bătrâni sau copii și le fac acestora o mică bucurie. „Am avut o copilărie cu adevărat binecuvântată! Bunica era fiică de preot, a avut o mare influență în creșterea și formarea mea ca om. Pot să spun că datorită ei sunt cum sunt acum. A fost mai mult decât o mamă, ...o zeiță! (...) De fiecare dată sper ca acţiunile noastre întreprinse în cadrul diverselor proiecte au ecou asupra elevilor. Ca profesor de religie, am simțit implicarea și solidaritatea profesorilor și a elevilor atunci când scopul este unul nobil, de fiecare data! Atunci când în jurul nostru există oameni aflaţi în dificultate, avem datoria morală nu numai de a ajuta, ci și de a sădi în sufletul copiilor, pe care îi educăm, dragostea pentru semeni”, a mai declarat Adrian Popescu, profesor de religie.

Galerie foto




Vizualizări: 7,260

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste